Video : Tipsbladet
EM

Vild udvikling: Så tæt er Danmark på at gå videre

Efter aftenens resultater i Gruppe A er Danmark nu sikker på at gå videre med et uafgjort resultat - medmindre at Georgien slår Portugal, og Albanien vinder over Spanien.

Der kan være grund til at juble i den danske lejr i aften. 

Kampe i EM-slutrunden forløb sig ganske fornemt - set med danske briller. 

Landsholdet er nemlig nu sikker på at gå videre, hvis man spiller uafgjort mod Serbien - medmindre Georgien slår Portugal OG Albanien vinder over Spanien. 

Det skyldes, at Danmark med et uafgjort resultat ville ende på tre point og nul i målscore. 

Og hvis det i værste fald medfører en tredjeplads, så skal man kun være bedre end to andre treere, da de fire bedste på tredjepladsen som bekendt går videre.

Med tre point og nul i målscorer er man allerede bedre end tredjepladsen i Gruppe A i form af Ungarn, der efter aftenens sejr over Skotland ender på tre point med en negativ målscore. 

Desuden skal Tyrkiet og Tjekkiet møde hinanden i sidste spillerunde i Gruppe F - og tredjepladsen i den gruppe kan maksimalt opnå tre point og en negativ målscore, medmindre at Georgien leverer en sensationel sejr over Portugal. 

Og hvis Georgien tager en sejr over portugiserne, skal der faktisk endnu mere til. 

I Gruppe B skal Albanien nemlig vinde over Spanien, hvis ikke Danmark skal blive bedre end treeren i den gruppe. 

Ifølge beregninger fra SpilXperten er der derfor op mod 99% sandsynlighed for, at Danmark går videre med et uagjort resultat mod Serbien.