• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Ole Hoffskov

Dansk træner i Rangers FC: Vi ved alt om FC Midtjylland

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Peter Løvenkrands er til dagligt reserveholdstræner i Rangers FC, og han har leveret informationer til Steven Gerrard og de øvrige kollegaer om FC Midtjylland.

Af Ole Hoffskov

Det vil være godt for dansk fodbold, hvis FC Midtjylland eliminerer Rangers FC i Europa League-kvalifikationen, så der sidder med sikkerhed mange danske fodboldfans og holder med pokalmestrene, når det første opgør mod den skotske traditionsklub løber af stablen på torsdag i Herning.

Der er dog med sikkerhed én dansker, der holder med Rangers FC.

Læs også: Jublende Steinlein er Liverpool-fan: Vil drikke rødvin med Steven Gerrard

Den tidligere landsholdsspiller Peter Løvenkrands arbejder til dagligt som cheftræner for reserveholdet i Rangers FC, og som aktiv var han i klubben i seks år. For Peter Løvenkrands er det naturligvis meget specielt, at Rangers og FCM skal møde hinanden.

Danskeren har været taget med på råd i ugens løb.

- Jeg har været i dialog med førsteholdet omkring FC Midtjylland, og jeg har selvfølgelig givet mine input. Jeg følger dansk fodbold meget tæt og har et godt kendskab til FC Midtjylland, men jeg har ikke kunnet fortælle dem ret meget, de ikke vidste i forvejen. Vores scouts har været grundige og kender FC Midtjylland indgående, så jeg har ikke fortalt dem ret meget – hvis noget – de ikke vidste i forvejen, siger Peter Løvenkrands til tipsbladet.dk.

Rangers FC kan skrive spillere som Jermain Defoe og Sheyi Ojo på holdkortet, men der er ingen tvivl om, at klubbens største stjerne sidder på trænerbænken. Steven Gerrard er manden, der skal lægge den taktik, som skal sende FC Midtjylland ud af Europa League, og Liverpool-legenden har noteret sig de gode råd fra sin danske kollega, selv om de ikke er blevet leveret direkte.

- Jeg har ikke talt med Steven Gerrard om FC Midtjylland. Jeg har været i dialog med nogle fra staben omkring førsteholdet, primært scoutsene, siger Peter Løvenkrands og tilføjer om FC MIdtjylland:

- Jeg vil ikke fremhæve individuelle spillere, for jeg synes, at det, der kendetegner FC Midtjylland, er et godt kollektiv. Jeg synes især, de er dygtige i defensiven, og vi får helt sikkert ikke nemt ved at bryde igennem og komme til chancer.

Han lægger ikke skjul på, at FC Midtjylland imponerer ham.

- FC Midtjylland er en spændende klub, som har rykket sig enormt meget de seneste år og nu er en fast del af toppen af dansk fodbold sammen med FC København og Brøndby. Jeg tror, FCM har en lille fordel i forhold til FCK og Brøndby, når det gælder talentarbejdet. Hvor FCM måske er førstevælger i hele Jylland, kæmper Brøndby og FCK om mange af de samme talenter på Sjælland, og det er en god ting for FCM, siger Rangers-træneren.

- De har mange dygtige talenter, som er kommet igennem deres system, og så synes jeg også, Kenneth Andersen har gjort et godt stykke arbejde, efter han tog over fra Jess Thorup. Så er der jo også min gamle holdkammerat Brian Priske, som jeg har snakket en del med, og vi har da sendt et par beskeder til hinanden, efter det stod klart, Rangers og FC Midtjylland skulle møde hinanden. 

Duellen mellem FC Midtjylland og Rangers FC er af mange blevet udskreget som dødt løb, men Peter Løvenkrands ser en lille fordel til skotsk side.

- Jeg tror, det bliver tæt, men jeg synes, Rangers har en lille fordel. Der har været en rigtig god udvikling her i klubben de seneste par år, og Steven Gerrard er en dygtig træner. Jeg vil sige, det er 60/40 i Rangers' favør, siger Løvenkrands.

39-årige Peter Løvenkrands er ikke en del af den Rangers-delegation, der flyver til Danmark, så han nøjes med at se opgøret mod FC Midtjylland på TV. Returkampen, som spilles på Ibrox, skal danskeren kommentere for Rangers' egen TV-kanal.

Der er kickoff mellem FC Midtjylland og Rangers FC torsdag klokken 20.00.

---------------------------

Se Brøndby IF - FC Midtjylland og Randers FC - SønderjyskE på Dplay - spotpris til tipsbladet.dk-læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus