• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Lasse Claes

- Det får økonomisk betydning

Foto: Lars Ronbog

Claus Steinlein glæder sig til kampene i Europa League i begyndelsen af 2023.

Af Lasse Claes

Der venter FC Midtjylland to enorme opgaver den 16. og 23. februar næste år. 

Her skal Albert Capellas' mandskab nemlig møde Sporting fra Portugal i play-off-runden i Europa League. 

Og Claus Steinlein glæder sig helt vildt til de to fodboldkampe. Det fortæller FC Midtjyllands administrerende direktør i et interview med Tipsbladet. 

- Det fortæller lidt om, hvad Europa League er blevet til, når den første lodtrækning er Manchester United mod FC Barcelona. Det er kæmpestort, at vi er blandt de hold. 

- Sportsligt kunne vi kun trække gode modstandere. Det er et godt sted, vi skal hen. Og det er lige i vinterferien, så vi kan håbe, at nogen tager den i Portugal. Der var bedre modstandere, men det er en okay lodtrækning. 

Kunne I godt have tænkt jer en af de helt store klubber som Barcelona eller Juventus? 

- Barcelona er et af verdens største sportsbrands. Det er ikke hver dag, du kan trække dem. Slet ikke efter jul. Det plejer at være i Champions Leagues gruppespil, hvis man er kvalificeret. Det havde været rigtig sjovt med Barcelona, men vi har også fået en klasse modstander i Sporting. 

I mandagens lodtrækning kunne FC Midtjylland kun møde hold, som var blevet nummer tre i gruppespillet i Champions League. 

Derfor var Manchester United ikke en mulighed, da storklubben - ligesom FC Midtjylland - blev nummer to i deres Europa League-gruppe. 

Superliga-klubben er naturligvis underdogs mod Sporting over to kampe, men Claus Steinlein er alligevel optimistisk. 

- Sporting er en traditionsklub, som er gode. Men vi har altid en chance. Det er sådan, vi er skabt. Der er dog ingen tvivl om, at portugisisk fodbold er på et højt niveau. Det så vi, da vi mødte Benfica. 

Hvor stor betydning får succesen i Europa League rent økonomisk?

- Jeg tror, det har en betydning, at vi er det eneste hold i Skandinavien i Champions League og Europa League, som skal spille til foråret - også økonomisk. 

- Men det får ikke betydning for, hvor meget vi kan handle for i det kommende transfervindue. Her har vi lagt en strategi, og den går ud på, vi skal forstærke os lidt i hver eneste vindue, lyder det afsluttende fra Claus Steinlein.