• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League ritzau

Eriksen og Man United i stort europæisk kollaps

Foto: Getty Images

Et ivrigt og aggressivt Sevilla-mandskab pillede pynten af Christian Eriksen og er klar til semifinalen.

Af ritzau

Sevilla fylder mange sider i Europa Leagues historiebøger, og torsdag blev endnu en side føjet til.

Klubben, der har vundet turneringen seks gange i dette årtusind, overmatchede Manchester United og Christian Eriksen i kvartfinalens returopgør og er nu et skridt tættere på en ny triumf.

I egen hule var spanierne voldsomt overlegne og vandt med 3-0 over et lamslået United-mandskab, som var præget af et par kæmpe brølere fra Harry Maguire og David De Gea.

Dermed er Sevilla klar til semifinalen med en samlet 5-2-sejr.

I semifinalen venter Juventus, der i Lissabon fuldendte en stor torsdag.

Tidligt på aftenen blev klubbens Serie A-straf på 15 point annulleret ved Den Italienske Olympiske Komités domstol, og sent på aftenen fik klubben 1-1 mod Sporting CP. Dermed er klubben videre med en samlet 2-1-sejr.

Allerede i første halvleg var det tydeligt, at det kunne gå galt for Manchester United i torsdagens opgør på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.

Med sine ellevilde fans i ryggen diskede de 11 Sevilla-spillere op med en utrolig vildskab, som tog United fuldstændig på sengen.

Et aggressivt pres lammede gæsterne, og efter otte minutter fremprovokerede værterne en fejl.

United-keeper David De Gea spillede bolden fladt ud i fødderne på Harry Maguire, som lynhurtigt blev omringet af tre modspillere.

Den engelske forsvarsspiller, der har stået for flere uheldige aktioner i sin karriere, spillede bolden lige ind i fødderne på Erik Lamela. Youssef En-Nesyri overtog bolden og scorede fra en helt fri position i feltet.

United fik et par muligheder, men Sevilla blev ved med at overrumple gæsterne. Og efter 40 minutter var den gal igen. Lucas Ocampos scorede efter en ny opspilsfejl fra United. Uheldigvis for ham var Marcos Acuña offside, da han lagde op til målet, som blev annulleret.

Der gik imidlertid kun et minut af anden halvleg, før Sevilla lykkedes med at udbygge føringen. Loic Bade steg op til et hjørnespark og stødte bolden over hovedet på David De Gea og ind i målet med sin skulder.

Sevilla trak sig en smule tilbage i kampens slutfase og lod Manchester United styre spillet. Men gæsterne kom aldrig rigtig tæt på, og efter 81 minutter blev det hele afgjort.

Denne gang lavede David De Gea en kæmpe fejl, da han gik langt ud af sit felt og forsøgte at ramme bolden. Det lykkedes kun halvt. Bolden havnede hos En-Nesyri, som sparkede den i tomt mål.

/ritzau/