• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Mads Bye Marboe

Fattet Sviatchenko: Møder et hold på et rigtig, rigtig højt niveau

Foto: Getty Images

Erik Sviatchenko var ikke bange for at erkende, at FC Midtjylland lavede for mange fejl mod Glasgow Rangers, men samtidig blev slået ud af et hold på et højt niveau.

Af Mads Bye Marboe

FC Midtjyllands europæiske eventyr sluttede torsdag aften, hvor det ikke lykkedes Kenneth Andersens mandskab at vende 2-4-nederlaget fra det første opgør på MCH Arena.

Midtjyderne tabte returopgøret i Skotland med 3-1 og er ude af Europa League-kvalfikationen med samlet 7-3.

Efter opgøret kunne Erik Sviatchenko alligevel glæde sig over, at holdet gav flere unge spillere muligheden for at vise sig frem på den europæiske scene.

- Det, vi skal fremhæve, er, at vi har nogle unge spillere, som får muligheden for at vise sig frem på den allerhøjeste hylde, forklarer han over for FCM TV og uddyber:

- Vi starter inde med Mikael Andersson, med Jens (Lys Cajuste), med Joel (Andersson), Frank (Onyeka), Evander; alle de spillere får en fantastisk mulighed for at spille de kampe, ligesom jeg selv var i den situation, da jeg var ung. Så det er den første positive ting: at vi tror på vores unge spillere.

- Den anden ting er, at vi i momenter også får skabt nogle chancer og på en eller anden måde godt kan være med. Jeg ved godt, at kampen er tabt på en eller anden måde, men i anden halvleg viser vi trods alt en eller anden form for karakter, selvom det jo igen er, hvor vi har mistet det hele, og det er jeg selvfølgelig skuffet over.

Og netop skuffelsen over at lave for mange fejl var også noget, der fyldte hos forsvarsspilleren, da han blev interviewet efter kampen.

- Jamen der er jo noget individuelt på det her niveau, som vi som hold bare skal gøre bedre, og desværre over de her to kampe laver vi allesammen for mange fejl defensivt og offensivt, hvor vi ikke får scoret på de chancer, vi har.

- Vi starter jo med at have en kæmpechance efter et halvt minut, og havde vi scoret der, havde det måske set anderledes ud. Men fodbold er også nogle gange bare så uretfærdigt, at så laver man én fejl den ene vej, og så hedder det pludselig 1-0 til dem, og så er kampen slut på en eller anden måde.

Den tidligere Celtic-spiller slår dog fast, at det tager noget tid for de mange unge spillere at vænne sig til europæisk fodbold - især når man møder et rigtig godt hold.

- Vi var så tæt på og alligevel så langt væk fra, men vi må se frem til næste mulighed, vi får, som er om lang tid, men jeg er stadig stolt af den måde, vi som klub giver chancen til de unge.

- Vi skal stadig bygge på, bygge på, bygge på, ligesom jeg selv fik chancen som 17-18-19-årig, men hvis ingen havde troet på mig, så havde jeg heller ikke stået her i dag og spillet de her kampe og spillet mange kampe for Midtjylland.

- Så på den måde skal vi jo starte et sted, og det tager noget tid at give de her unge spillere noget erfaring i Europa, og i dag og i sidste kamp møder vi jo bare et hold, som også er på et rigtig, rigtig højt niveau og er kyniske og scorer på de chancer, de får.

Næste opgave for Sviatchenko og co. er søndagens hjemmekamp mod Hobro, som spilles klokken 16.00.

Superliga

Mere Superliga

Fokus