• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Mads Bye Marboe

FCK: Sandsynligheden for tilskuere mod Basaksehir er meget lille

Foto: Getty Images

FC København afventer stadig svar på, om man kan få tilskuere i Parken til Europa League-kampen mod Istanbul Basaksehir.

Af Mads Bye Marboe

FC København fik søndag afsluttet Superliga-sæsonen med en 2-1-sejr over FC Nordsjælland, hvorfor andenpladsen kom i hus.

Nu venter en lille ferie for FCK-spillerne, inden man allerede om ni dage skal i aktion i Europa League mod Istanbul Basaksehir.

Her spilles returkampen i 1/8-finalen af turneringen, men FC København mangler endnu at få svar fra UEFA på, om der kan lukkes tilskuere ind på stadion til opgøret - og det irriterer Dennis Rommedahl, som er Director of Football Operations & International Affairs i klubben.

Læs også:FCK-målscorer: Vi er trætte

- Det er en svær situation for os og de fans, der ønsker at komme ind og se kampen. Vi forstår naturligvis godt, at hele Covid-19-situationen rundt i verden kan gøre det svært for UEFA at træffe beslutninger lang tid i forvejen, men med godt en uge til kampen skal vi have klar besked nu. Vi mener, at det sportsligt er det rigtige at tillade tilskuere til kampen, forudsat at det sker på en forsvarlig måde. Det er klart, fortæller han til klubbens hjemmeside.

Rommedahl anser det nu for at være usandsynligt, at opgøret bliver spillet med mennesker på lægterne.

- Vi har haft og har stadig dialog med den øverste ledelse i UEFA, men hvis man beslutter at læne sig op ad den generelle holdning fra UEFA Executive Committee om ikke at tillade tilskuere, så vil vi gerne have en saglig begrundelse for det. Men vi er nået dertil, hvor vi anser muligheden for tilskuere som meget lille, da UEFA endnu ikke har forholdt sig konkret til vores sag.

Læs også:Medie: Dansk interesse for Club Brugge-målmand

- Vi har sendt alt materiale om, hvordan vi kan afvikle kampen på en sundhedsmæssig sikker måde, ligesom man har gjort det i 3F Superligaen i en periode nu. Vi har også løbende spurgt, om de mangler yderligere oplysninger fra os for at kunne tage stilling, men vi har fortsat ikke kunne få en melding fra UEFA retur.

- Vi mener, at når de lokale myndigheder tillader det til 3F Superliga-kampe i Danmark, så er der ikke for os at se nogen grund til, at det samme ikke skulle kunne lade sig gøre med den her kamp. Til vores udekamp i Istanbul tillod de lokale myndigheder tilskuere til fodbold frem til dagen efter kampen - og myndighederne i Danmark tillader tilskuere til fodbold nu, så for os er det svært at se forskellen.

- Vi er opmærksomme på, at Danmark er en speciel case i den her sammenhæng, men vi ønsker sådan set bare, at UEFA lytter til vores informationer, så vi kan få en gennemarbejdet afklaring.

Istanbul Basaksehir vandt det første opgør i Tyrkiet med 1-0.

Læs også:Blog: AGF skal fordoble budgettet for at indhente Brøndby og FCM

Læs også:Månedens Hold i Superligaen - juli

Læs også:FCK-emne kan blive solgt: Vi har drøftelser med andre klubber

Superliga

Mere Superliga

Fokus