• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Ole Hoffskov

Før skandinavisk brag: Derfor ser Malmö-fans skævt til FCK

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Malmö FF's fans har i mange år haft et horn i siden på FC København, og det vil helt sikkert påvirke torsdagens Europa League-kamp. Men hvorfor er det, at mange MFF-fans dediceret hader FCK? Få en opsummering her.

Af Ole Hoffskov

FC København og Malmö FF tørner sammen torsdag aften i et sandt skandinavisk brag i Europa League. De to klubber, der bor på hver sin side af Øresundsbroen, skal kæmpe om tre point og ikke mindst håneretten i forhold til, hvem der kan kalde sig det bedste hold i Skandinavien. 

Alt det er noget, der foregår inde på banen, men udenfor kridtstregerne bliver der med sikkerhed også knald på. I mere end 10 år har mange Malmö FF-fans haft et horn i siden på FC København, og det vil Ståle Solbakkens mandskab helt sikkert få at føle torsdag aften.

Årsagen skal findes tilbage i 2005.

Læs også:Optakt: FC København - Malmö FF

Her tørnede FC København og Malmö FF sammen i Royal League, og ved stillingen 2-1 til FCK satte uniformeret politi og civilklædte betjente ind over for en gruppe Malmö-fans på tribunen i Parken. Politiet tog blandt andet knipler i brug.

Efter kampen fastslog FC Københavns daværende bestyrelsesformand Flemming Østergaard, at Malmö-fansene selv var skyld i urolighederne, og den melding blev modtaget med stor vrede på den anden side af Øresund. MFF Support, Malmö FF's fanklub, mente ikke, de havde nogen skyld i optøjerne, og tre år senere  - efter et langt juridisk slagsmål - fastslog Statsadvokaten også, at Malmö-fansene ikke bar ansvaret. 

Lige siden har Malmös tilhængere set skævt til FC København, og de fleste har altså ikke tilgivet det, der skete dengang for nu 14 år siden. For mange fans er der tale om et decideret had til FCK.

Læs også:Fischer: Avancement er vigtigt for FCK's identitet

Disse følelser, tror Daniel Andersson, der er sportschef i Malmö FF, vil svæve i luften i torsdagens kamp.

- Det påvirker rivaliseringen. Jeg tror stadig, rivaliseringen findes. Vi har danske spillere i truppen, som virkelig gerne vil slå FCK. Det tilfører noget, og der kommer helt sikkert et massivt tryk fra fansene, som pisker en stemning af rivalisering op. Man håber jo, det bliver en publikumsfest, og jeg tror, at folk husker at have fokus på at bakke sit eget hold op, så det bliver den fest, det har potentiale til, siger Daniel Andersson til Fotbollskanalen. 

For ganske nyligt valgte Flemming Østergaard i et interview med Copenhagen Sundays at give Malmö-fansene en undskyldning for, at han fejlagtigt havde placeret ansvaret hos dem dengang i 2005.

Læs også:Dansk avis: Malmö vil hente dansk landsholdsspiller

Læs også:FCK-boss afviser Slaget om Norden: Det må være FCM mod Djurgården

Læs også:Ståle Solbakken afslører: Ville hente Markus Rosenberg

Superliga

Optakt: Brøndby IF - AaB

Der venter et opgør mellem to hold, der defensivt har vist meget lovende takter på det seneste.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - AGF

FC København og AGF skal ud i en direkte kamp om andenpladsen i Superligaen. Århusianerne kan gå forbi Ståle Solbakkens mandskab med en sejr.