• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Jacob Quvang

- Det kan FCK komme til at fortryde

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København lod ham gå i en tidlig alder, og det kan meget vel komme til at sparke dem godt og grundigt bagi, mener ekspert Jonas Hebo Rasmussen.

Af Jacob Quvang

Rasmus Højlund og William Bøving. 

De to fremstormende danskere har det til fælles, at FC København ikke satsede på nogle af dem og dermed sendte dem videre i en ung alder til Sturm Graz.

Her brød Højlund hurtigt igennem, hvilket sikrede ham et stort skifte til Atalanta i sommer. William Bøving har også fået en god start, og højdepunktet i hans østrigske karriere skete i Europa League, da han scorede to mål mod Lazio. 

TV2-ekspert Jonas Hebo Rasmussen ser også et stort lys i William Bøving, som han tror, at FC København i fremtiden kommer til at fortryde, at de solgte. Det siger han i TV2-studiet før torsdagens kamp mellem FC Midtjylland og Sturm Graz.

- Det er et stort skridt, også fordi han var spået en større karriere i FCK, end det det blev til. Jeg kunne godt se, at FCK inden for et par år godt kan komme til at fortryde, at det var ham, de ikke gav chancen, frem for dem de hentede udefra, siger han med henvisning til FCK-flops som Akinkunmi Amoo, Paul Mukairu og flere af januarindkøbene, som ikke har slået igennem.

Mads Junker er ligeledes glad for Bøving, som ifølge ham minder om Pedro, der tidligere har scoret i Champions League-finalen for FC Barcelona.

- Jeg synes, at han minder rigtig, rigtig meget om Pedro i sin spillestil, lyder hans vurdering, inden han uddyber: 

- Han kan angribe fra begge sider. Han er meget målrettet og meget pågående i sin spillestil. Han er god til at løbe i dybden og komme ind og sparke med begge ben. Og så er han en spiller, som også fungerer i forhold til holdet. 

- De to scoringer vi ser mod Lazio, i min optik kunne det lige så godt have været Pedro, der scorede de her mål. For det var netop da han kom frem i Barcelona - en kantspiller, der kunne komme ind centralt og score mål, forklarer Mads Junker.

William Bøving fik ikke sat det største aftryk torsdag mod FC Midtjylland, hvor han blev taget ud i pausen. I alt har han scoret tre mål i 15 kampe for Sturm Graz.