• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Ole Hoffskov

Karakterer: Den bedste polak spillede for FC København

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk kigger nærmere på FC København-spillernes præstationer mod Piast Gliwice.

Af Ole Hoffskov

Tipsbladet.dk i Parken

FC København er klar til playoff-runden i Europa League-kvalifikationen efter en 3-0-sejr over Piast Gliwice i Parken. Vi har set nærmere på hjemmeholdets præstationer. 

Karl-Johan Johnsson - 4 bolde
Svenskeren var tæt på den ultimative katastrofe efter 23 minutter, da han sparkede en fuldstændig ufarlig bold lige ind på gæsternes angriber Piotr Parzyszek, men stolpen reddede æren for Karl-Johan Johnsson. Kort efter gjorde han noget af skaden god igen med en fin redning på en fri polak, og også i anden halvleg var han på plads, når der var brug for ham. Og det var der flere gange. Så det endte med at blive en god kamp fra Johnsson, der afgjort også vil sende en venlig tanke til træværket, når han rammer puden i aften.

Guillermo Varela - 3 bolde
Den tidligere Manchester United-spiller var tilbage på højre back, og om det var Peter Ankersens ånde, han kunne mærke i nakken, og som hæmmede ham, skal være usagt, men det var ikke meget, man så til ham - især ikke offensivt. Defensivt var han påpasselig.

Victor Nelsson - 3 bolde
Det er aldrig til at vide, hvem der spiller i FC Københavns midterforsvar - udover at Victor Nelsson altid er den ene. Der trækkes utroligt store veksler på den unge mand, men han kan holde til det, og indsatsen mod Piast Gliwice var fin uden at være prangende. Flere gange fik han tacklet på et vigtigt tidspunkt, men han virkede også groggy mod slutningen af kampen, hvor Piast Gliwice for alvor pressede på.

Ragnar Sigurdsson - 3 bolde
Startede inde for anden kamp i træk, og han gjorde ikke det store væsen af sig. Ragnar Sigurdsson vandt sine dueller, og han lavede ikke nogen store fejl. Udskiftet efter 67 minutter.

Pierre Bengtsson - 3 bolde
Tiden, hvor Pierre Bengtsson kunne sætte en mand af, inden han slår et indlæg, er forbi, og det er en udfordring for FCK. Denne torsdag gjorde svenskeren det dog udmærket overordnet set. Han kom i masser af fremstød, og hans indlæg i feltet var for det meste med kvalitet.

Carlos Zeca - 3 bolde
Den normalt så fremragende FCK-anfører har fået en dårlig start på sæsonen, og han fik også en dårlig start mod Piast Gliwice, hvor han flere gang satte sine holdkammerater under pres med dårlige afleveringer. Det blev bedre, men han var ikke på sit bedste niveau. Sluttede dog af med en fin assist til Pep Biel.

Rasmus Falk - 3 bolde
Fynboen diskede flere gange op med sine klassiske vendinger, og de ser lige godt ud hver gang, men de er allerbedst, når de også fører til noget. Det gjorde de sjældent denne torsdag, men alt i alt en fin indsats. Udskiftet efter 52 minutter.

Pep Biel - 4 bolde
Det startede fint med en assist til Kamil Wilczek i første halvleg. En assist, der lige så nemt kunne være blevet til en scoring fra spanieren selv. Den scoring kom så i det allersidste sekund af kampen, da han gjorde det til 3-0. Pep Biel var kampafgørende, og derfor får han 4 bolde.

Jonas Wind - 4 bolde
Det fungerer udmærket med Jonas Wind som 10'er i FC København. Han er ikke så hurtig, men han kan næsten alt andet. Mod Pisat Gliwice var han dygtig til at finde plads i mellemrummet, han vandt sine hovedstødsdueller, og han havde et godt øje for medspillerne. I anden halvleg kom han også mere med i feltet, og så blev det både til en scoring og et hovedstød på overliggeren.

Viktor Fischer - 2 bolde
Man kan hele tiden høre Viktor Fischer, og det er så tydeligt, at han gerne vil gøre det godt. Når man ved, hvor god Viktor Fischer er, er det bare stadig ikke helt godt. Han lavede et par fine afleveringer med hælen, men Fischer havde også mange mislykkede driblinger, og efter en halv time misbrugte han en stor chance. Udskiftet efter 75 minutter.

Kamil Wilczek - 4 bolde
Han er der for at score mål, og det gjorde Kamil Wilczek for fjerde gang i en FCK-trøje mod sine landsmænd - og muligvis det nemmeste mål, han nogensinde kommer til at lave. Polakken var farlig inde i boksen, men han lavede også flere gode ting udenfor - som da han på meget fornem vis assisterede Jonas Wind til 2-0. Heldigvis for FCK var dagens bedste polak ham, der løb rundt i en hvid trøje.

Indskiftere:

Robert Mudrazija - 3 bolde
Helten fra Göteborg kom på banen efter 52 minutter, men man så ikke meget til ham denne gang. Det gjorde man sådan set kun, da han fik et gult kort med fem minutter tilbage.

Marios Oikonomou - UB
Indskiftet efter 67 minutter.

Jens Stage - UB
Indskiftet efter 75 minutter.

Træner:

Ståle Solbakken - 3 bolde
FCK-mangeren vil være glad for avancementet, men der er ingen tvivl om, at han gerne havde set sit mandskab være mere dominerende mod Polens nummer sidst. FCK fik endelig holdt buret rent, men Ståle Solbakken vil være klar over, at det var mere held end forstand. Gæsterne bude have scoret i anden halvleg. 4-2-3-1-formationen virkede som den rigtige løsning.

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladet.dks skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation.
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.

---------------------------

Se OB - AC Horsens og FC København - Lyngby BK på Dplay - spotpris til tipsbladet.dk-læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus