Karakterer: Det må være irriterende for ham
Foto: Getty Images
Europa League

Karakterer: Det må være irriterende for ham

Silkeborg kiksede Europa League-kvalifikationen og må nøjes med Conference League. Her er karaktererne til dem.

Silkeborg fik kun 1-1 mod HJK fra Helsinki, og dermed må danskerne en tur i Conference League i denne sæson i stedet for Europa League, da opgøret i Finland endte med 1-0 til finnerne. 

Nicolai Larsen - 3 bolde
Det begyndte ikke så heldigt for målmanden, som var ved at blive snydt af en misforståelse med Felix meget tidligt i kampen. Kom desuden til at stå for langt fremme ved 0-1-målet, men fik reddet lidt af æren, da han lavede to vigtige redninger i anden halvleg.

Oliver Sonne - 4 bolde
Sonne var meget stærkt spillende, og han kom gang på gang med over kanten, og selvom det blev til et lidt unødvendigt gult kort, så var han en spiller, som var med til at holde gryden i kog kampen igennem. Blandt andet med et stærkt oplæg til Helenius i første halvleg.

Tobias Salquist - 3 bolde
Det bliver samlet set egentlig godt fra Salquist, men han har en rolle ved finnernes mål, da han ikke står rigtigt placeret til at samle op på Felix' dueltab. Men ellers er han god til at gå med i spillet og sørge for, at de kunne spille sig ud af presset.

Joel Felix - 2 bolde
Han fik noteret sig for målet til 1-1, selvom det måske var et selvmål, og derfor fik han gjort lidt ved 0-1-målet. Det var dog en situation, hvor han så alt andet end heldig ud, og så fik han også lagt svagt ud med en misforståelse med Nicolai Larsen i de første minutter af kampen.

Lukas Engel - 3 bolde
Venstrebacken havde to gode muligheder i første halvleg, som han godt kunne have fået mere ud af. Det må ærgre ham helt vildt, da det havde givet meget mere ro til dem. Ellers opfylder han sine opgaver, særligt de offensive, som han skal.

Stefan Teitur Thordarson (ud 46.) - 2 bolde
Det var ikke så overraskende, at det blev Thordarson, der blev taget ud efter første halvleg. Det var ikke alt, som han fik lige godt med sig på kunstgræsset, hvor bolden ikke altid var hans bedste ven. 

Mark Brink - 3 bolde
Det blev til en ret blandet kamp for Brink, som i de fleste tilfælde kommer med den kloge beslutning. Det er særligt midt på banen, mens det nogle gange godt kan blive lidt mere fejlbehæftet på den sidste tredjedel uden, at det er en katastrofe, hvad han laver.

Anders Klynge (ud 85.) - 4 bolde
Det blev til en kamp, hvor Klynge havde et par voldsomt skarpe pasninger, som rev finnernes forsvarskæde op. Dog var det ikke altid, at pasningerne fra ham blev behandlet på samme overbevisende måde, og det må egentlig være irriterende. Blandt andet den tidlige chance til Engel.

Sebastian Jørgensen (ud 60.) - 3 bolde
Det blev lidt uforløst med Sebastian Jørgensen, som to gange i første halvleg kom i centrum for afgørende situationer. Den første hvor han stoppede lidt op i feltet, da han blev holdt lidt, og derefter et stolpeskud. I stedet for en stor kamp, så blev det lidt la-la.

Nicolai Vallys - 2 bolde
Det blev aldrig helt Vallys' kamp, som nogle gange ikke virkede så skarp. Blandt andet med en uhyrlig afbrænder i midten af anden halvleg, hvor han fik sig en helt fri hovedstødschance. Det er sådan nogle kampe, at han skal vise sit værd.

Nicklas Helenius - 3 bolde
Helenius fik leveret et godt forsøg i første halvleg, men han kom også tit til at stå lidt for tæt inde i feltet, som gør det lidt mere svært for ham. Men den chance var et godt billede på, hvad der skal ind, hvis man vil gøre sig gældende i Europa. Han stod desuden bag boldtabet ved 0-1-målet.

INDSKIFTERE:

Mads Kaalund (ind 46.) - 2 bolde
Det blev ikke til så meget mere fra hans side, end det gjorde med Thordarson, som han erstattede i pausen. Der blev givet ansvar videre til nogle af de større profiler i stedet.

Tonni Adamsen (ind 60.) - 3 bolde
Kom ind og var med til at skabe muligheder, og så var den nye angriber i klubben også lige ved at få scoret. Men den afgørende er, at det ikke skete.

Søren Tengstedt (ind 85.) - UB

TRÆNER:

Kent Nielsen - 2 bolde
Det blev kun til ét mål, og det var i den heldige ende. Er det godt nok mod et finsk hold? Samtidig kan det godt undre, at det ikke sidder mere på rygraden for forsvarsspillerne, hvordan man skal håndtere sådan en situation ved HJK's mål. Sådan nogle interne aftaler skal være på plads. På den positive side skal det med, at skabelonerne for spillet sidder der, som man kender det i Superligaen, men det er skuffende, at de ikke kan komme bedre fra sådan en kamp.

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladets skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.