• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Jacob Quvang

Karakterer: Han må igen have fransk mareridt

Foto: Jan Christensen / Getty Images

Tipsbladet.dk er klar med karaktererne på Brøndby-spillerne efter nederlaget til Lyon.

Af Jacob Quvang

Brøndby IF - Lyon 1-1 (0-0)
1-0 Mikael Uhre (51.)
1-1 Rayan Cherki (57.) 
1-2 Rayan Cherki (66.)
1-3 Islam Slimani (76.)

Brøndby kunne kortvarigt begynde at drømme om den helt store triumf, men personlige fejl blev straffet på det groveste.

Her er Brøndby-spillernes karakterer efter storsejren.

Mads Hermansen - 3 bolde
Var fuldstændig chanceløs ved begge Lyon-scoringer. Han spillede ellers en fin kamp, hvor han ikke lavede nogen fejl. Flot aktion i overtiden, hvor han ikke lod Ekambi komme forbi sig. 

Henrik Heggheim - 4 bolde (udskiftet 81.)
Det er bare fedt at se, hvor uimponeret Heggheim er, når han har bolden for fødderne. Selv når modstanderen er af en høj kaliber som Lyon, så stresser den tidligere midtbanespiller bare ikke. Han afværgede en farlig situation kort før pausen, da han akkurat fik prikket til hjørnespark med en lang tå, før Slimani kunne komme til afslutning. 

Andreas Maxsø - 3 bolde
Lå atter i hjertet af Brøndbys bagkæde og styrede tropperne med hård hånd. Havde flere vigtige blokeringer på skud, som ellers kunne have kostet scoringer.

Kevin Tshiembe - 1 bold
Havde en forfærdelig kamp i det første opgør, hvor han groft sagt var involveret i alle tre Lyon-scoringer. Denne gang var han kun involveret i to af dem, men det var til gengæld også de sidste to. Han mistede koncentrationen og gik fuldstændig galt af bolden ved det første mål. Det gav Cherki muligheden for at bryde igennem og afstraffe det prompte. Tabte også sin direkte duel til Slimani ved 1-3-scoringen, men det havde andre nok også gjort, for Slimani er et ordentligt skur.

Andreas Bruus - 4 bolde
Spillede en af sine bedre kampe for Brøndby. Kom fint med frem og var tæt på at få flere assists på CV'et. Først kom han til baglinjen efter et kvarter efter at have løbet fra sin direkte modstander. Riveros kunne dog ikke heade det fine indlæg ind. Senere kom han igen igennem i højre side, men Greves afslutning på hans suveræne flade indlæg blev blokeret til hjørnespark. Havde lidt flere defensive udfordringer i anden halvleg mod Kadawere, men slap ofte fint fra det.

Mathias Greve - 2 bolde (udskiftet 62.)
Puha, det var en hård dag for Greve. Havde flere boldtab på midtbanen, som kunne have ført til værre. Det var som om, at det ofte kom til at gå lidt for hurtigt for ham. Trådte klodset ned i hælen på Mendes og fik et gult kort. Han kom egentlig frem i flere gode positioner og var nok den Brøndby-spiller med flest afslutninger. Lige netop det var måske lidt ærgerligt for Brøndby, for han var ikke skarp i dag. Uheldig med ikke at score på Bruus' indlæg.

Josip Radosevic - 3 bolde (udskiftet 75.)
Lavede en genial ydersideaflevering i starten af kampen, da han spillede Simon Hedlund i dybden. Han løb som sædvanlig utrolig mange meter, og flere gange endte han med at overhale både Uhre og Hedlund i sit pres. Er en god spiller at have i disse slags intense kampe. 

Morten Frendrup - 2 bolde
Har fået en lidt mere offensiv rolle i denne sæson, men i dag var det hans sædvanlige stærke presspil, som kom til sin ret på midtbanen. Var dog meget anonym i dag, og han formåede ikke at sætte sig rigtig igennem med bolden. 

Blas Riveros - 1 bold (udskiftet 62.)
Puha, Blas. Frem til det 56. minut spillede han glimrende, som man efterhånden kender ham med en masse energi og boldsikkerhed. Men Lyons udligningsmål må han alene tage på sin kappe. I eget felt prøvede han at drible Rayan Cherki. Det lykkedes ikke, og så huggede Cherki udligningen ind bag en chanceløs Hermansen. Udskiftet få minutter senere. Karakteren kan virke hård, men hans gave til Lyon trækker bare ufattelig meget ned, fordi det var så unødvendigt, og det viste sig at blive helt katastrofalt.

Mikael Uhre - 3 bolde (udskiftet 75.)
Var fuldstændig anonym i første halvleg, men så skal man da lige love for, at BIF-bomberen slog til. Det var nemlig fuldstændig klassisk Uhre, at han smed sig ind i Hedlunds knivskarpe indlæg og tromlede bolden i mål ved fjerneste stolpe ved hjælp af ryggen, som det så ud. 

Simon Hedlund - 3 bolde
Er altid et farligt våben på grund af sin hurtighed, og han løb godt i dybden efter et par minutter og skulle egentlig bare finde Uhre med en tværpasning. Desværre ramte han den ikke ordentligt, og chancen løb ud i sandet. Han spillede sig siden gevaldigt op. Bedste eksempel var hans knivskarpe indlæg, som i sidste ende endte med et Brøndby-mål. Lavede en stor fejl kort før pausen, da han smed en dum bold væk på midten af banen. Han blev dog reddet af Heggheim. 

Indskiftere:
Anis Ben Slimane - 2 bolde (indskiftet 62.)
Skulle ind med hensigten at bidrage i det offensive spil, men han formåede ikke at få suget bolden ordentlig til sig. Led også med at Brøndby-spillerne generelt blev mere trætte.

Kevin Mensah - 2 bolde (indskiftet 62.)
Kom ind, men nåede ikke at sætte det store præg på kampen.

Christian Cappis - UB (indskiftet 75.)
Kom på banen mod slutningen af kampen. Spillede for få minutter til at få en bedømmelse.

Marko Divkovic - UB (indskiftet 75.)
Kom på banen mod slutningen af kampen. Spillede for få minutter til at få en bedømmelse.

Sigurd Rosted - UB (indskiftet 81.)
Kom på banen mod slutningen af kampen. Spillede for få minutter til at få en bedømmelse.

Træner:
Niels Frederiksen - 3 bolde
I lang tid præsterede Brøndby faktisk rigtig fint, og med mere skarphed kunne man sagtens have scoret et par gange før pausen. Derfor gik det også efter planen, at Mikael Uhre bragte Brøndby i front. Glæden var dog kortvarig, og Niels Frederiksen kan ikke klandres, for at det gik så hurtigt galt. For personlige fejl kan en træner ikke gardere sig imod, og det var det, som kostede Brøndby her.

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladet.dks skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation.
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020