Karakterer: Masser af stærke FC Midtjylland-præstationer i stor triumf

FC Midtjylland vandt med imponerende 3-0 over Young Boys. Her giver vi karakterer til de enkelte spillere.

Tipsbladet.dk i MCH Arena

FC Midtjylland er videre til playoffrunden i Europa League-kvalifikationen, efter holdet slog Young Boys med 3-0. Vi ser nærmere på præstatiorne her.

Jesper Hansen - 4 bolde
Det var ikke ofte, der var behov for Hansens redninger, men når der var, leverede han. Især ved en Young Boys-friløber i første halvleg diskede vinderen af Det Gyldne Bur op med en god og ikke mindst vigtig redning.

Joel Andersson - 4 bolde
Svenskeren satte ikke ligefrem højresiden i brand, men han passede sine defensive pligter. Vandt mange bolde på egen og modstanderens banehalvdel og bidrog til, at FC Midtjylland afgav få chancer.

Erik Sviatchenko - 3 bolde
Ikke lige så iøjnefaldende som makkeren Scholz, men sikker i sine aktioner, når han skulle afvise en angriber. Desuden tydeligvis dirigenten i defensiven.

Alexander Scholz – 4 bolde
Markerede sig tidligt som en vigtig stopklods i Midtjylland-forsvaret. Kom i vejen for korte som lange afleveringer, indlæg og driblinger. Havde også et godt raid med bolden, der gav frispark på et farligt sted. Flot kamp af Scholz.

Paulinho - 3 bolde
Var mere aktiv i angrebsspillet end Andersson på den anden back og skabte blandt andet 2-0-målet med sit ryk og indlæg, der heldigt ramte overliggeren og faldt ned i fødderne på Kaba. Dog knap så stærk defensivt.

Jens-Lys Cajuste - 3 bolde
Der var både bolderobringer, gode dribleture og farlige boldtab. Cajuste - og Onyeka for den sags skyld - havde det periodevist svært på midten, men blev ligesom de fleste af deres holdkammerater bedre i anden halvleg.

Frank Onyeka - 3 bolde
I perioder afgav han og Cajuste for meget plads bag dem, og det gjorde Young Boys farlige. Spillede sig dog op efter pausen, hvor han i højere grad satte sig igennem på midten.

Anders Dreyer - 4 bolde
Det var skidt fra Dreyer i det meste af første halvleg. Var sjældent i boldbesiddelse og lykkedes ikke rigtig. Spillede sig til gengæld gevaldigt op efter pausen og lagde både indlægget, som førte til selvmålet ved 1-0, spillede Sory Kaba fri og scorede til 2-0.

Bozhidar Kraev - 2 bolde
Det eneste, Kraev havde kørende for her til aften, var sine lange, flagrende bølgekrøller. Spillemæssigt var han helt usynlig og blev skiftet ud til fordel for Pione Sisto efter en times tid.

Awer Mabil - 3 bolde
Især i første halvleg var cheftræner Brian Priske meget efter ham, når Mabil skulle presse. Heller ikke offensivt kom han til det store. Mens Dreyer tydeligt blomstrede efter pausen, fortsatte Mabil på det jævne. Målet til sidst redder ham en bold mere til karakteren.

Sory Kaba - 3 bolde
Kaba så uskarp ud, når han fik chancen. Han havde ellers nogle fine aktioner ude på banen, men i feltet svigtede han - bortset fra det fine overblik, da han spillede Dreyer fri til 2-0-målet. Det og de lækre brysttæmninger gør, at han trods alt stod stærkt i billedet efter pausen.

Indskiftere:
Pione Sisto - 3 bolde
Han havde ikke mange muligheder for at vise sig, og derfor bliver karakteren ikke højere. Men hans oplæg til 3-0-målet var af et andet niveau, end banens øvrige deltagere magtede. Rundede lige en modspiller og spillede Mabil fri fra egen banehalvdel. Klasse.

Junior Brumado - UB
Kom på banen efter 78 minutter.

Evander - UB
Kom på banen efter 85 minutter.

Træner
Brian Priske - 4 bolde
Holdet afgav meget plads foran forsvaret i første halvleg, men når man vinder så overbevisende i så vigtig en kamp mod så god en modstander kan træneren ikke andet end få en god karakter.