• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Nikolaj Kesting

Karakterer: Tre mand fik deres første mål for FCK

Foto: Getty Images

Tipsbladet.dk ser nærmere på FC København-spillernes præstationer i torsdagens kvalifikationskamp til Conference League.

Af Nikolaj Kesting

FCK’s kamp bød på et helt specielt hattrick, da tre forskellige spillere fik lov at lave deres første mål for klubben. Sejren var aldrig i fare mod en svag modstander, der ikke formåede at spille sig frem til en reel chance. FCK vandt 5-0 og er samlet videre med 9-1.

Her er FCK'ernes karakterer:

Kamil Grabara – 3 bolde
Endnu en utrolig let kamp for polakken, der ikke havde meget at se til. Fik lov til at få sit clean sheet, og satte bolden udmærket i spil, når han endelig havde den.

Pierre Bengtsson – 3 bolde
Selv om det meste af spillet foregik over højre side, kom Bengtsson mere med frem, end man er vant til at se. Lavede et godt indlæg til Pep Biel som scorede, men fik forkert underkendt målet på offside.

Nicolai Boilesen – 3 bolde
Havde ligesom sin målmand ikke meget at se til, men gjorde det fint og gav ikke nogen chancer unødvendigt væk. God på bolden ligesom sin forsvarsmakker, som han efterhånden har fået oparbejdet et solidt samarbejde med.

Victor Nelsson – 4 bolde
En af banens bedste. God på bolden og havde flere gode indgreb på de hjørnespark som torpedo fik tilsneget sig. Reddede den på stregen i slutningen af første halvleg, før der blev dømt offside.

Kevin Diks (45) - 3 bolde
Fik kun første halvleg, men det er hollænderen sikkert glad for. For på trods af en sløv start med et par dårlige afleveringer, lykkedes det Diks at lave sit første mål i FCK-trøjen halvvejs inde i halvlegen.

Lukas Lerager - 2  bolde
Lerager var bomstærk i duellerne, men havde problemer med at komme fornuftigt af med bolden. Fik mindre at se til efter at kaptajn Zeca kom ind efter en time. Solid løbeindsats som altid.

Rasmus Falk (45) - 2 bolde
Lå lidt uvant lige foran forsvaret hele første halvleg, inde han blev sparet ved pausen. Vandt flere bolde inklusiv nogle hovedstødsdueller, men fik ikke sat sit præg i det opbyggende spil.

Jens Stage (60) - 3 bolde
Energiniveauet fejlede ikke noget hos Jens Stage, som startede kampen ud med flere gode dybdeløb. De førte dog ikke til noget, og Stage kunne gå ud efter en time med en godkendt præstation.

William Bøving - 4 bolde
Bøving spillede ikke den bedste første halvleg, men hvad gør det, når man scorer to mål i anden halvleg? Gik desværre ud efter den anden kasse, men det kan bare være træner Jess Thorup, som ikke tager nogen chancer med den unge angriber.

Kamil Wilczek (45) - 2 bolde
Gjorde ikke det store væsen af sig, men fik dog forstyrret både forsvar og målmand tilpas meget til at Kevin Diks kunne smide bolden ind efter et hjørnespark. Blev sparret i pausen.

Pep Biel - 2 bolde
Måske den eneste spiller, som faldt lidt igennem i Belarus. Var generelt anonym og brændte to store chancer, hvor minimum den ene skulle have givet et mål. Fik til gengæld underkendt et mål, som ikke lignede en offside.

INDSKIFTERE:

Peter Ankersen (45) - 3 bolde
Rigtig godt indhop af Ankersen som ikke giver pladsen på højre back væk uden kamp. Super flot bold til Bøving ved det andet mål. Måtte finde sig i at blive sparket ned tre-fire gange mod en modstander, der ikke var lige så hurtig i krop og hoved, som Ankersen selv var.

Jonas Wind - 3 bolde
Kom ind ved pausen og viste en smule af den klasse, som han indeholder. Lagde bolden godt videre flere gange, men blev offer for medspillere, der ikke var lige så meget fremme i hovedet som ham selv. Brændte en stor chance i de døende minutter.

Rasmus Højlund (45) - 3 bolde
Fik ligesom Diks og Bøving lov at score sit første mål for FCK.  Alene med målmanden driblede han flot til venstre og lagde bolden ind bag stængerne med venstrebenet. Arbejdede godt defensivt, når FCK i sjældne øjeblikke ikke havde bolden. Fik lov at lukke og slukke kampen med sit andet mål.

Carlos Zeca (60) - 2 bolde
Zeca fik den sidste halve time, hvor han viste, det for ham er ligegyldigt om kampen står 0-0 eller 0-3. Han smadrer igennem. Fik frataget Lerager for de værste defensive løb, men smed også bolden unødvendigt væk et par gange.

Hakon Arnar Harroldsson (75) UB

TRÆNER:

Jess Thorup - 3 bolde
Thorup gjorde som han skulle. Træneren fik brugt alle fem udskiftninger og fik flere af de unge spillere i gang. Skulle have gjort meget forkert, før at kvalifikationen ville komme i fare.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020