• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Mikkel Fuhr Nielsen

Kæmpe Lindstrøm-succes: Havde aldrig set den komme

Foto: Getty Images

Jesper Lindstrøm har siden han kunne gå elsket fodbold. Talentet var aldrig til at tage fejl af, men i teenageårene tvivlede han selv og familien på fodboldeventyret. Tipsbladet har talt med storebror Kenneth Lindstrøm om talentet, drømmene, Europa League-finalen og Brøndby IF.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Jesper Lindstrøm har på få år udviklet sig til en af de største stjerner i Danmark. Han er en profil i Eintracht Frankfurt, spiller på landsholdet, er netop blevet kåret til årets unge spiller i Bundesligaen og på onsdag skal han spille Europa League-finale.

Selvom familien Lindstrøm altid har troet på offensivspillerens kvaliteter, så kommer det alligevel bag på storebroren Kenneth Lindstrøm, at han står i en europæisk finale før sin 23 års fødselsdag.

- Der må jeg nok sige nej. Vi har altid drømt om, at han kunne nå dertil. Men hvis vi går tilbage til dengang vi var små, så havde jeg ikke lige regnet med, at han ville stå i en Europa League-finale som 22-årig, siger Kenneth Lindstrøm til Tipsbladet.

Der er knap fem år mellem de to brødre, som har spillet fodbold sammen lige siden de kunne gå. Talentet var bare et helt andet hos Jesper Lindstrøm, som forfulgte fodbolddrømmen, mens Kenneth Lindstrøm i dag er folkeskolelærer.

- Som fire-femårig var han allerede bedre end dem han spillede med. I den alder er det selvfølgelig svært at vurdere. Men allerede et par år efter var han længder foran de andre, som han spillede med og mod. Det var der, jeg begyndte at drømme på Jespers vegne.

Nu er drømmen blevet til virkelighed. Han spiller fast i Frankfurt og kan onsdag aften vinde Europa League et år efter mesterskabet med Brøndby IF. Men på et tidspunkt begyndte familien at tvivle på udviklingen.

Fysikken fulgte ikke med de øvrige fodboldspillere på Jesper Lindstrøms alder. De andre blev, hurtigere, større og stærkere i teenageårene.

- Det var første gang i vores familie, hvor vi begyndte at tvivle lidt, og Jesper begyndte også at tvivle. Vi begyndte at tænke på: "Bliver det her til det, vi alle sammen har drømt om?".

- Her er jeg allermest stolt af Jesper, fordi han ikke gav op. Det er nemt at trække stikket i den alder, når man møder modgang. Han blev ved med at tro på sig selv, og stolede på, at det nok skulle komme.

Det kom med Brøndby-debuten tilbage i 2019 mod Silkeborg IF. Han er en ægte Brøndby-dreng, og han fik også masser af kærlighed fra klubbens fans i sin første blå-gule-optræden.

- Det (Brøndby IF, red.) har fyldt nærmest alt. For det første fordi, han har været Brøndby-fan siden vi var små. Vi er kommet ind i en familie, hvor alle er Brøndby-fans, som har dyrket Brøndby, før Jesper kom til klubben. Der har bare ligget en Brøndby-ånd i vores familie, siger han.

Siden da har det taget fart og storebror er stolt over de store skridt Jesper har taget.

- Jeg er vildt imponeret over hvor hurtigt han har etableret sig i Frankfurt og i Bundesligaen. Det er ikke let at flytte væk fra familie og venner og skulle spille i en større liga pludselig. Der har han vist stor modenhed, siger han.

Selvom Jesper Lindstrøm savner fællesskabet i Brøndby IF, så handler det i første omgang om at blive klar til Europa League-finalen mod Rangers. Lindstrøm har de seneste uger døjet med en skade, der har holdt ham fra grønsværen.

- Jesper gør alt hvad han kan for at blive klar til den finale, og hvis han misser den, så ved jeg, at han vil være rigtig ked af det, siger Kenneth Lindstrøm, der jævnligt er i kontakt med sin lillebror, og har besøgt ham flere gange i Frankfurt.

Jesper Lindstrøm pådrog sig en skade i Europa League-semifinalen mod West Ham, og var også ude af truppen i weekendens møde med Mainz 05. Uanset hvad sidder Kenneth Lindstrøm på Ramón Sánchez Pizjuán og hepper på sin lillebror.