• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Anders Dehn

Nærmer sig vild milepæl i Europa: Det her er for fedt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Dinamo Zagreb har som det eneste hold ikke lukket mål ind i et europæisk gruppespil i denne sæson. I hjertet er forsvaret er danske Rasmus Lauritsen, der synes, at det europæiske opgør er "vildt fede" at spille.

Af Anders Dehn

Rasmus Lauritsen og co. skal bare holde stimen gående i to kampe mere, så når de en flot milepæl. Da vil de have gået gennem et helt europæisk gruppespil uden at lukke nogen mål ind.

Dinamo Zagreb er det eneste hold i Champions League og Europa League, der endnu ikke har indkasseret i denne sæson. Forud for udekampen mod Feyenoord torsdag aften ligger danskerklubben godt til i gruppe K i Europa League. 

Der er tre point ned til netop Feyenoord og fire ned til Wolfsberger fra Østrig. Et enkelt point torsdag kan være nok til videre avancement.

- Jeg er helt vildt optimistisk. Det ser jo godt ud, men den er langt fra hjemme endnu. Det har været nogle vanvittigt fede kampe og fantastisk at opleve det. Det giver selvtillid, når man spiller gode kampe mod gode modstandere, siger Rasmus Lauritsen til tipsbladet.dk.

Især udekampen mod CSKA Moskva var en store oplevelse. Der var nemlig 8-10.000 tilskuere. Hvilket ikke var meget på en arena, der kan rumme over 30.000, men langt mere end Dinamo og stort set alle andre hold i Europa er vant til i øjeblikket.

Læs også:Dansk succes i Europa: Måske ringer landsholdet en dag

- Moskva var en vildt god oplevelse, for der var mange tilskuere. Der var tryk på faktisk; måske fordi vi har været vant til at spille uden tilskuere i så længe. Jeg kan huske, at jeg tænkte: "Hvis der havde været fuldt, ville virkelig være fedt."

Netop chancen for at spille europæisk fodbold var medvirkende til, at Rasmus Lauritsen byttede IFK Göteborg ud med Dinamo Zagreb tidligere på efteråret. Heldigvis har det hidtil levet op til hans forventninger.

- Allerede i kvalifikationen fik jeg en forsmag, og jeg tænkte bare: "Det her er for fedt." Man får mulighed for at komme rundt og opleve forskellige fodboldkulturer og hold, der kan forskellige ting. Det, må jeg indrømme, er vildt fedt. Det giver noget at møde modstandere, der er så gode. Det giver noget selvtillid og selvforståelse, at jeg kan være med, siger han.

Normalt ligger en stor del af oplevelse ved europæiske kampe i stemningen på stadion, men blev bliver både Lauritsen og tv-seere snydt for i de fleste kampe. Alligevel mener den tidligere Vejle-stopper, at det er noget andet at spille i Europa end hjemme i ligaen.

- Jeg kan godt forstå, hvis man helt ærlig ikke synes, det er supersjovt, når man ser fodbold. Men på banen ved alle, hvad det handler om. Det er ens chance for at få nogle kæmpe oplevelser og vise sig frem på den store scene. Alle spillere ved, at når det er Europa, er det virkelig ikke for sjov, siger han.

Læs også:Dansker i kroatisk topklub: FCM's akademi lærte mig disciplin og manerer

Der er, mener Lauritsen, en specielt aura også europæisk fodbold. Også i pandemiens skygge.

- Det er heldigvis ikke gået væk, selv om der ingen tilskuere er. I ligaen har man et helt år, her er hver kamp måske ikke knockout, men man ved, man ikke har mange chancer. Man skal præstere i få kampe

- Når præsidenten for klubben rejser med, og man sender en hel bus fyldt med personale, får man nogle indikationer om, at for klubben er det helt enormt, hvad det betyder. Så der er sgu god stemning, når man har vundet, griner Rasmus Lauritsen.

Hvis han og holdkammeraterne vinder på ny torsdag aften, kan de glæde sig til at spille europæisk fodbold igen i 2021.

Læs også:Officielt: Målfarlig dansk stopper tager til Dinamo Zagreb

Læs også:Medie: Dinamo Zagreb vil have målfarlig dansk forsvarsspiller

Læs også:Medie: Klubberne er uenige - dansker kan misse skifte til Dinamo Zagreb

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus