• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Victor Risager

Brøndby kæmper for at holde liv i Europa-drømmen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndby IF kæmper for at holde liv i deres håb om også at spille europæisk i foråret.

Af Victor Risager

Kampfakta
Kampstart: Torsdag klokken 21.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Georgi Kabakov
På TV: TV2 Sport X
Hashtag: #biflyo #eldk

Holdnyt
Brøndby IF

Pilen har peget en vej for Brøndby IF i de seneste måneder, og det er opad.

Klubben fra den københavnske Vestegn er det mest formstærke hold i Superligaen, hvor de ikke har vundet seks af deres seneste syv kampe, og hvor de senest slog topholdet FC Midtjylland på udebane. Samtidig fik de senest point i Europa League på hjemmebane mod Rangers.

Brøndby har endnu ikke vundet en kamp i Europa i denne sæson, og de er sidst i deres gruppe, men de er dog ikke helt elimineret inden de sidste to kampe. De er blot to point fra Sparta Prag og Rangers på henholdsvis anden- og tredjepladsen.

En tredjeplads vil endvidere være nok for Brøndby for også at spille i Europa i foråret, da den vil sikre en plads i Conference Leagues knockoutspil.

Til kampen mod Lyon råder Niels Frederiksen over et mere eller mindre skadesfrit hold. Kun Rasmus Wikström er skadet. Jens Martin Gammelby er udtaget denne gang, efter han ikke har været i truppen til de seneste kampe.

Lyon:
I modsætning til Brøndby har Lyon ikke meget mere at spille for i Europa League. Med fire sejre ud af fire hidtil er den franske storklub allerede sikre på at slutte på førstepladsen i gruppen.

I stedet har Lyon større problemer i den hjemlige liga, hvor de aktuelt er på en yderst skuffende tiendeplads - dog har Lyon også en uafsluttet kamp mod Marseille og kan kravle op som nummer seks, såfremt de vinder den.

Peter Bosz’ mandskab skal også spille en vigtig kamp mod Montpellier i weekenden, så det er oplagt, at de sparer visse spillere mod Brøndby IF torsdag.

Det kan blandt andet betyde et hvil til stjernen Karl Toko Ekambi, som har været voldsom i Europa League med seks mål, heriblandt to mod Brøndby IF, på fire kampe. Andre profiler som Lucas Paqueta og Houssem Aouar kan muligvis også spares.

Angriber Moussa Dembele er fortsat ude med en skade.

Karantæne
Brøndby IF: Ingen
Lyon: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (3-5-2): Hermansen - Rosted, Maxsø, Tshiembe - Bruus, Slimane, Radosevic, Frendrup, Riveros - Uhre, Pavlovic

Lyon (4-2-3-1): Lopes - Gusto, Denayer, Da Silva, Henrique - Mendes, Caqueret - Cherki, Aouar, Shaqiri - Slimani

Profilen:
Anis Ben Slimane har været velspillende i Superligaen i store dele af sæsonen for Brøndby IF, men europæisk har den 20-årige midtbanespiller haft det lidt sværere. Han kan meget vel starte inde igen torsdag, og hvis han spiller op til sit bedste, kan han hjælpe Brøndby gevaldigt i jagten på point.

Vidste du, at…:
Lyon er det næstdårligste udebanehold i Ligue 1 i denne sæson. De har blot hentet fire point i deres seks kampe på udebane i ligaen i denne sæson, hvilket sammen med Lorient er færrest i ligaen. I Europa har udebanerne dog ikke voldet problemer for Lyon - de vandt 2-0 over Rangers i Skotland og 4-3 over Sparta Prag i Tjekkiet.

Dom:
Det kan godt være, at Lyon vil spare nogle af deres stjerner mod Brøndby IF, men kvaliteten i den franske storklub er stadig meget stor, og der vil utvivlsomt komme profilerede spillerede på banen i torsdagens kamp.

Med Brøndbys form in mente - og det at Lyon ikke har meget at spille for - tror vi dog på point til de blå-gule værter. Det slutter 1-1 på Brøndby Stadion.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020