Europa League Anders Dehn

Optakt: FC Midtjylland - PFC Ludogorets

Foto: Getty Images

FC Midtjylland tager hul på Europa League-gruppespillet, når de tifoldige bulgarske mestre kommer på besøg.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 18.45
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Aliyar Aghayev, Aserbajdsjan
På TV: TV 2 Sport
Hashtag: #fcmlud #eldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
Cheftræner Bo Henriksen kan efterhånden råde over alle sine spillere, når han skal sætte hold. Senest var Juninho og Junior Brumado tilbage fra karantæne, da FC Midtjylland mødte FC Nordsjælland i fredags. Derudover var også Jens-Lys Cajuste med i en kamptrup for første gang i sæsonen.

Den svenske profil har siddet helt ude, mens parterne ventede på, at han skulle finde en ny klub. Det skete ikke, så da transfervinduet var lukket, var Cajuste altså valgbar igen. Den eneste, der sad helt over ved den lejlighed, var rekordkøbet, Marrony. FCM skrev, at han ”træner med holdet og nærmer sig kampformen, men må vente lidt endnu på sin debut.”

Målmand Jonas Lössl er fortsat ude med den skade, han tog med sig hjem fra landsholdslejren. Ude er også fortsat Marrony, der arbejder sig tilbage fra en skade, mens Paulinho, der sad over med et maveonde senest, er kommet sig over sin sygdom.

De danske vicemestre er klar til deres andet europæiske gruppespil på stribe, efter man slog Celtic og tabte til PSV Eindhoven i Champions League-kvalifikationen. Holdet går ind til opgøret med seks sejre i de seneste syv ligakampe bag sig.

Ludogorets:
Man må sige, at de bulgarske gæster går ind til kampen med vinden i ryggen. Ludogorets har vundet samtlige fem ligakampe i denne sæson, og dermed styrer holdet mod endnu et mesterskab. I foråret var det sit 10. af slagsen – i træk.

Ludogorets er den dominerende klub i Bulgarien, men har også haft relativ succes i Europa. Denne sæson er den ottende af slagsen på stribe, hvor holdet når et gruppespil. To af dem har været i Champions League, de øvrige i Europa League.

Forud for opgøret er Ludogorets ramt af flere vigtige afbud. Dels anfører Wanderson, der er løbet ind i en alvorlig knæskade, dels hans brasilianske landsmand Cauly, der sidder ude med en ankelskade.

Derudover må Ludogorets måske undvære cheftræner Valdas Dambrauskas, der ikke er rejst med holdet til Danmark. Han har fået det skidt, og man mistænker coronasmitte. Han skal testes, og hvis den er negativ, kommer han måske tilrejsende senere.

Karantæne:
FC Midtjylland: Ingen
Ludogorets: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (3-4-3): Olafsson – Dalsgaard, Sviatchenko, Juninho – Andersson, Evander, Cajuste, Paulinho – Isaksen, Brumado, Sisto

Ludogorets (4-2-3-1): Kahlina – Ikoko, Verdon, Plastun, Nedyalkov – Goncalves, Badji – Tekpetey, Yankov, Despodov – Sotiriou

Profilen:
Den tidligere FC København-angriber Pieros Sotiriou slår nu sine folder i Ludogorets, der hentede ham i FC Astana i februar. Han har hidtil haft fornuftig succes i denne sæson med fem mål i 11 kampe. Med Wanderson og Cauly ude hviler der et større offensivt pres på hans skuldre.

Vidste du, at..:
Ludogorets har mødt danske modstandere tre gange, og det er endnu ikke blevet til en sejr. Dels mødte man FCM i en kvalifikationskamp i fjor og tabte 1-0, dels mødte man FC København i Europa Leagues ottendedelsfinale for år tilbage og tabte 2-1 samlet.

Dom:
Ludogorets er klart det bedste hold i Bulgarien, men er ikke, hvad det har været i europæisk perspektiv. Derfor bør FC Midtjylland have gode chancer for at tage de tre point.

Det hører også med til historien, at FCM har fået et par profiler tilbage på holdet, mens Ludogorets har mistet to vigtige offensive kort. Derfor tror vi på dansk hjemmesejr på 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: