• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Anders Dehn

FCM har kniven for struben i Europa League

Foto: Getty Images

Det er ved at være sidste udkald for FC Midtjylland i Europa League. Forude venter en skæbnekamp mod Braga.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 18.45
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Matej Jug, Slovenien
På TV: TV2 Sport X
Hashtag: #fcmscb #eldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
Sandhedens time er oprunden for FC Midtjylland. Hvis ikke resultaterne flasker sig i denne runde, kan holdet have udspillet sin rolle i Europa League i denne sæson.

Sørger FCM selv for at vinde over SC Braga, lever håbet for videre avancement endnu, uanset hvad der sker i Røde Stjernes opgør mod Ludogorets. Sætter FCM omvendt point til, samtidig med at Røde Stjerne vinder, er løbet kørt.

Vicemestrene går dog ind til kampen med en usædvanligt dårlig ”stime” bag sig. De har nemlig tabt de to seneste kampe i streg. Det var ikke sket siden marts måned. Til gengæld vandt FCM den seneste Europa League-kamp mod netop Røde Stjerne.

Anfører Erik Sviatchenko blev skadet i landsholdspausen, men var med i weekendens nederlag mod Brøndby IF. Også den brasilianske angrebsduo Marrony og Junior Brumado er ifølge klubben fuldt kampdygtige.

Daniel Høegh er til gengæld ikke vendt tilbage fra sin skadespause.

SC Braga:
Mens FC Midtjylland har fået en skidt optakt til det vigtige Europa League-opgør, fik SC Braga en fremragende en af slagsen. Holdet bankede Santa Clara, der er bundhold i ligaen, med 6-0 i pokalturneringen. Det var også tiltrængt, eftersom Braga i sin foregående kamp havde tabt 6-1 til Benfica i ligaen.

Samtidig er Braga godt kørende i Europa League. Portugiserne har vundet tre kampe i træk og kan med bare et enkelt point mod FC Midtjylland sikre sig videre avancement.

Braga må dog undvære et par af de bærende kræfter. Det drejer sig dels om midtbanemanden Mohamed Al Musrati, der er skadet. Han er den Braga-spiller, der har fået flest kampminutter i denne sæson.

Også det normale førstevalg i målet, Matheus, sidder ude. Det forklares med ”personlige årsager”. Derudover døjer venstre back Nuno Sequeira, der som regel starter inde, med en skade. Det samme gør midtstopperen Vítor Tormena og reserven David Carmo.

Karantæne:
FC Midtjylland: Ingen
SC Braga: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (3-4-3): Lössl – Dalsgaard, Sviatchenko, Juninho – Andersson, Onyedika, Evander, Paulinho – Isaksen, Brumado, Sisto

SC Braga (3-4-3): Sá – Oliveira, Rodrigues, Leite – Couto, Castro, Mineiro, Galeno – Medeiros, Vitinha, Horta

Profilen:
Braga mangler en række defensive profiler, men til gengæld har holdet en mand med mål i støvlerne oppe foran. Angriberen Vitinha scorede fire gange, da holdet smadrede Santa Clara i weekenden, så han må betegnes som varm foran mål.

Vidste du, at..:
FC Midtjyllands Marrony og Bragas Lucas Mineiro er tidligere holdkammerater. De spillede sammen hjemme i Vasco da Gama i 2019.

Dom:
Det bliver en vanskelig opgave for FC Midtjylland mod gruppens førerhold. Det er dog værd at bemærke, at Braga er markant svækket af førnævnte afbud.

Derfor tror vi, at FCM kan tage et enkelt point og muligvis holde drømmen om videre avancement i live. Buddet herfra er 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020