Foto: Getty Images
Europa League

Priskes Sparta videre i Europa League foran Betis

Med 3-1 hos græske Aris er Sparta Prag videre til Europa Leagues slutspil sammen med Rangers FC.

FC København knockoutede i sommer Sparta Prag i kvalifikationen til Champions League, men siden har det tjekkiske mesterhold udnyttet sin trøstpræmie flot.

Torsdag spillede Brian Priskes tropper sig således videre til Europa Leagues slutspil fra en gruppe, hvor man var tredjeseedet efter Rangers FC og Betis.

3-1 vandt Sparta Prag hos cypriotiske Aris Limassol og snuppede dermed andenpladsen i gruppen efter Rangers, som på udebane vendte 1-2 til en 3-2-sejr over Betis.

Jan Kuchta åbnede ballet for Sparta Prag i Cypern, og det blev også hurtigt 2-0 ved serbiske Veljko Birmancevic i en kamp, hvor både keeper Peter Vindahl og stopper Asger Sørensen var med for tjekkerne.

Fodrappe Birmancevic øgede også til 3-0 lige inden pausen, og så betød det mindre, at Aris faktisk var ganske godt med og matchede udeholdet på mange parametre.

Priskes hold skal dermed spille med i playoffrunden i februar sammen andre gruppetoere, blandt andre Marseille.

Franskmændene tabte torsdag sin gruppefinale til Brighton med 0-1 efter et sent sejrsmål af Joao Pedro.

I samme gruppe slog Ajax med danske Anton Gaaei som indskifter AEK Athen 3-1 og tog dermed akkurat tredjepladsen og en billet til Conference Leagues slutspil.

Her kan det pressede hollandske storhold ryge ind i blandt andet Club Brugge.

Belgierne springer dog første knockoutrunde over efter en 3-1-sejr over Bodø/Glimt i en kamp om førstepladsen torsdag aften.

Andreas Skov Olsen og Casper Nielsen startede for værterne, og førstnævnte blev noteret for en assist, inden han senere blev skiftet ud med landsmanden Philip Zinckernagel.

Endeligt rundede Klaksvik sit og Færøernes første europæiske gruppespil af med et 0-3-nederlag hos franske Lille efter en hektisk slutfase med to mål på straffespark og to røde kort til gæsterne.

Klaksvik slutter sidst i gruppen med fire point, der blev optjent via 0-0 hjemme mod Lille og 3-0 over slovenske Ljubljana samme sted.

/ritzau/