• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Ritzau

Steinlein har Isaksen-aftale: Her skal han sælges

Foto: Getty Images

FC Midtjyllands direktør frygter, at det bliver umuligt at holde på Gustav Isaksen, når transfervinduet åbner.

Af Ritzau

Gustav Isaksen var igen her, der og alle vegne, da FC Midtjylland torsdag bookede billet til playoffrunden i Europa League ved at slå østrigske Sturm Graz med 2-0.

For en uge siden fortalte FCM's direktør, Claus Steinlein, at planen var at holde den offensive profil i klubben indtil sommer.

Nu fortæller han dog, at det kan blive nødvendigt at sælge allerede til januar, når transfervinduet åbner.

- Vi har lavet en aftale med Gustav, hans familie og agent om, at han skal blive til sommer, og så skal vi sælge. Tilbuddet kan dog blive for stort, og det frygter jeg, at det bliver.

- Jeg blev gjort opmærksom på for en uge siden, at det største salg i Superligaens historie er 20 millioner euro, og hvis han skal væk, skal vi slå det, siger Claus Steinlein med henvisning til FC Nordsjællands salg af Kamaldeen Sulemana til den franske klub Rennes.

FCM-direktøren tror, at der kommer et bud på mere end 20 millioner euro, hvilket svarer til knap 150 millioner danske kroner.

- Det er realistisk, når man kigger på, hvad der er sket den sidste uge, og man ved hvilke klubber, der kigger på ham. Det kan godt blive rigtig spændende, og ellers må han blive i FC Midtjylland et halvt år mere.

- Det er alt fra klubber i England og Italien, der har interesse i ham, og der var også mange scouts på stadion til kampen, der snakkede andre sprog end dansk og bornholmsk.

- Der er ikke nogen konkrete bud, men der er rigtig meget snak om ham. Vi kommer helt sikkert til at forholde os til, om han skal sælges eller ej, siger Claus Steinlein.

Gustav Isaksen har ud over sine to flotte assister mod Sturm Graz torsdag også scoret tre mål i midtjydernes europæiske kampagne.

Han har derfor en tro på, at han kan levere, hvis et skifte til udlandet bliver aktuelt.

- Jeg har en tro på, at jeg godt kan klare den på den internationale scene. Jeg vil have den samme tro på mig selv, lige meget hvor jeg ender henne, siger Gustav Isaksen.

Torsdag gik videre FCM videre som nummer to i Europa League, men hvis midtjyderne havde scoret et mål mere, var holdet gået videre som nummer et med en bedre målscore end hollandske Feyenoord. Det havde sendt FCM direkte videre til ottendedelsfinalerne.

FCM-anfører Erik Sviatchenko ærgrede sig dog ikke over, at der ikke blev jagtet endnu en scoring i de døende minutter.

- Det kan godt være, at vi skulle have gået efter det. Vi var så glade for, at vi leverede resultatet, og så må det være, som det er, i forhold til førstepladsen eller andenpladsen.

- Vi var godt klar over det, men det var svært at få fat i hinanden inde på banen, og sådan er det, når man har pulsen på 150, siger FCM-anføreren.

Det fyldte dog meget for anføreren, at holdet er gået videre til playoffrunden, hvor der spilles om en plads i ottendedelsfinalerne.

- Det er kæmpestort. Det fylder enormt meget, og jeg kan mærke helt inde i kroppen, hvor stolt jeg er. Vi fik en god start, og selv om Sturm Graz er et godt hold, gjorde vi det sublimt, siger Erik Sviatchenko.

Der er lodtrækning på mandag, hvor hold som FC Barcelona og Juventus kan trækkes.

/ritzau/