• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Ole Hoffskov

Tipsbladet-redaktør: Voldsomt uheldigt for FCM

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Midtjylland havde ikke heldet med sig ved fredagens Europa League-lodtrækning, fastslår Tipsbladets chefredaktør.

Af Ole Hoffskov

Tipsbladet i Istanbul

En italiensk storklub, sidste års nummer to i Conference League og et fremadstormende mandskab fra Østrig.

Det er, hvad der venter FC Midtjylland i Europa League-gruppespillet, hvor de danske vicemestre blev trukket ud sammen med Lazio, Feyenoord og Sturm Graz.

Hvis FC Midtjylland havde håbet på en heldig hånd, fik de den så afgjort ikke. Sådan lyder vurderingen fra Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen, der er på plads ved lodtrækningen i Istanbul.

H- vis jeg var FCM, ville jeg spille en lottokupon i aften eller stryge en tur på datingmarkedet, hvis man var single, for Frøken Fortuna skylder efter den lodtrækning, siger Troels Bager Thøgersen og fortsætter:

- Europa League er jo blevet en stærk turnering, nu der kun er 32 hold med, men jeg synes altså ikke, det her var specielt heldigt, Lazio er et europæisk topmandskab, Feyenoord var i en finale i maj, og Sturm Graz er på papiret mindst på FCM’s niveau.

- Det her er voldsomt sammenlignet med lodtrækningen sidste år. FC Midtjylland trak nitten eller tæt på i forhold til avancement, det ligner et forsøg på at nå tredjepladsen og så håbe på det bedste og et fordelagtigt kampprogram.

Man skal som bekendt aldrig give op på forhånd, men Tipsbladets chefredaktør har meget svært ved at tro på, at FC Midtjylland kan stille noget op mod Lazio.

- Det er tæt på Mission Impossible, det her. FC Midtjylland kommer på meget hårdt arbejde. Det er et klassemandskab, man her støder ind i med stjerner som Ciro Immobile og Sergej Milinkovic-Savic. FCM havde det svært med Napoli og Atalanta i tidligere gruppespil i Europa, og det her en modstander, der nærmer sig samme niveau,

- Det handler nok om at ramme en Lazio-kamp i sidste runde, hvor de kan være videre til knockoutkampene, siger han.

Svært bliver det også mod Feyenoord og Sturm Graz.

- Det siger jo det hele, at Feyenoord var i en europæisk finale i Conference League for kun tre måneder siden. Klubben er ved at sælge ud af de bedste spillere, men det kan ikke rokke ved, at hollænderne er klare favoritter mod FCM, siger Troels Bager Thøgersen og tilføjer om Sturm Graz fra Østrig:

- De er jo ikke Red Bull Salzburg, men det er stadig et stærkt europæisk hold, Graz kan sende på banen. Det er selvfølgelig især Graz, FCM skal hænge hatten på, men det kommer til at kræve en del marginaler at havne foran østrigerne.

FC Midtjylland indleder Europa League-gruppespillet den 8. september.