• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ole Hoffskov

FCM-talent overvejer at spille for Island

Foto Jan Christensen / FrontzoneSport via Getty Images

Mikael Anderson står på tærsklen til et gennembrud i FC Midtjylland, og han kan meget vel være en landsholdsspiller in spe - han er imidlertid i tvivl om, hvorvidt han skal vælge Danmark eller Island.

Af Ole Hoffskov

FC Midtjylland har fostret mange store talenter i løbet af klubbens forholdsvis korte levetid, og der er flere ulve på vej til at blive udklækket. Midtjydernes præstationer i dette års UEFA Youth League er med til at understrege den store talentmasse på Heden.

En af de spillere, der er godt på vej i FC Midtjylland, er midtbanespilleren Mikael Anderson, der i denne sæson har fået debut for ulvene med to korte indhop i Superligaen. Han håber, at der venter mange flere minutter i denne sæson.

Læs også: Stort Steinlein-interview om fremtiden: Midtjylland vinder guld igen

- Jeg er meget begejstret for at være i førsteholdstruppen. Jeg er ung, men jeg håber at få nogle minutter, og jeg føler, jeg har de kvaliteter, holdet mangler. Jeg er glad for at være en del af holdet, men nu vil jeg spille mere og mere, siger 18-årige Mikael Anderson til Fotbollti.net.

FC Midtjylland-spilleren har repræsenteret Danmark på U-landsholdene, men han har islandske rødder og nåede også at spille U17-landskampe for Island, inden han blev overtalt til at spille i rødt og hvidt. Anderson værner dog om sine rødder fra vulkanøen og vil ikke afvise, at han vælger Island over Danmark.

- Selvfølgelig er det en mulighed. Jeg er stadig islænding og besøger tit min familie på Island. Vi må se, hvad der sker i fremtiden, siger Anderson.

Fremtiden på klubniveau har FCM-talentet ligeledes svært ved at spå om, men han lægger ikke skjul på, at han tillader sig at drømme stort.

- Jeg vil nå så langt som muligt. Jeg er ung, men jeg er meget ambitiøs, og det har jeg altid været. Nu skal jeg vise alle, hvad jeg kan, og så må vi se. Selvfølgelig vil jeg gerne til udlandet og spille. Premier League er interessant, og jeg er en stor fyr, men man ved aldrig, hvad der sker i fodbold, slutter Mikael Anderson, der allerede som 14-årige var til prøvetræning til Aston Villa.

Mikael Anderson forlængede tidligere på året sin kontrakt med FC Midtjylland efter nogle langstrakte forhandlinger, og ved den lejlighed fastslog sportsdirektør Claus Steinlein, at det er en spiller, man har store forventninger til i fremtiden – af samme årsag blev de to parter også enige om en fem-årig aftale.

---------------------------

Se alle de fede Europa League-kampe på Dplay til spotpris for Tipsbladets læsere - SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus