Generelle

Allan Nielsen er Sporløs

Brøndby, Tottenham og landsholdet.

Året er 1999...

...og Allan Nielsen render jublende lykkelig rundt på den engelske nationalareana, Wembley. Her har Allan Nielsen netop scoret sejrsmålet for sin engelske klub Tottenham Hotspurs, som vinder 1-0 over Leicester City i League Cup-finalen. Dermed er danskeren med til at skaffe endnu et tiltrængt trofæ til klubben fra Nordlondon, som ikke har vundet noget siden FA Cup-triumfen over Nottingham Forest i 1991.

Målet er det, som Allan Nielsen først og fremmest bliver husket for i sin tid i London-klubben, som ellers ikke var uproblematisk. Allan Nielsen blev solgt til Tottenham i 1996 efter en meget succesfuld sæson med Brøndby, hvor han var med til at vinde det danske mesterskab, og i øvrigt blev kåret til årets danske fodboldspiller samme år. Allan Nielsen er en af de spillere, som har spillet for både Brøndby og FCK, klubben han kom fra til Brøndby.

I Tottenham var konkurrencen om pladserne selvsagt større, og selvom Allan Nielsen i størstedelen af tiden var inde omkring holdet, så blev han aldrig den store profil, klubben havde troet. Den målfarlige midtbanespiller nåede dog at score 12 mål i 97 kampe, inden en kontrovers med manager George Graham gjorde, at han måtte forlade klubben. Graham hævdede på et tidspunkt, at Allan Nielsen simulerede en skade, hvilket gjorde danskeren rasende og skuffet, og han blev først udlejet til Wolverhampton i 2000 og siden solgt til en anden London-klub, Watford.

Hos Watford indtog Allan Nielsen igen en mere central rolle og scorede 19 mål i 100 kampe, inden han vendte snuden hjem til Danmark for at blive spillende træner i Herfølge sammen med Michael Schjønberg.

Også på det danske landshold gjorde Allan Nielsen sig bemærket. Han var med landsholdet både til EM 1996 og VM 1998, ligesom han deltog i kvalifikationskampene til EM 2000.
Hjemme i Herfølge lykkedes det ikke ham og Schjønberg at redde Herfølge fra nedrykning fra SAS ligaen, og han fik fyreseddelen af Hærfuglene og opgav sin trænerkarriere.

Det gav til gengæld Allan Nielsen mere tid til andre projekter som hans Sushi-bar Hatoba på Islands Brygge og stævnerne i Street Football, som han arrangerer for at give mere spilleglæde til kommende talenter.