Generelle

Dan Eggen er sporløs

Brøndby, Celta Vigo og Le Mans.

Året er 1995...
og Dan Eggen scorer et historisk mål mod mægtige Liverpool, da han i det 79. minut header Brøndby foran 1-0. Det bliver også kampens resultat, og de mange englændere må gå skuffede hjem fra Anfield Road - de danske underdogs har sensationelt ekspederet ”The Reds” ud af UEFA-Cuppen i 3. runde.

I 4. runde trækker klubben fra vestegnen italienske Roma, og der bliver Dan Eggen skadet i 2-1 sejren i Parken. Derfor kan han ikke være med i returopgøret, hvor han må se sine holdkammerater ryge ud i overtiden i Rom.
Man kan vel godt sige, at Dan Eggen har haft en meget usædvanlig karriere. Den langhårede midterforsvarer starter i den norske 4. divisions klub Ready og flytter derefter til København- sandsynligvis uden forventninger om at blive professionel fodboldspiller. Men kort efter kommer han på kontrakt hos arbejderne i Frem, og her spiller han så godt, at han bliver købt af Brøndby IF. Her bliver han blandt andet kendt som midterforsvaren med ”mikrofonhåret”. Efter flere stærke sæsoner bliver han solgt til spanske Celta Vigo, hvor han spiller i sæsonerne 1997/98 og 1998/99, inden han ryger videre til en anden spansk klub, Alaves. Her kommer han igen i rampelyset. Alaves kommer i 2001 i finalen i UEFA-Cuppen med spillere som Jordi Cruyff og Javi Moreno på holdet, men denne gang har Eggens hold ikke samme held mod Liverpool, som han havde haft med Brøndby fem år tidligere.
Dan Eggen er en af de få spillere, der aldrig har spillet i den norske Tippeliga, men som alligevel har optrådt på det norske landshold. Her blev det til 25 landskampe og to mål fra den høje forsvarer, der var med i to VM-slutrunder og et enkelt EM. I sæsonen 2002/03 er han udlejet til skotske Rangers, dog uden at komme i aktion. Le Mans i Frankrig bliver hans sidste stoppested som professionel fodboldspiller, hvor han stoppede i 2005. Han bor i dag i Oslo, hvor han efter at have lagt støvlerne på hylden studerer samfundøkonomi på universitetet. Han har altid haft en glødende interesse for musik, og han er i dag manager for et norsk metal-band, El Caco. Og hvem kan ikke forstille sig Dan Eggen med sit store ”mikrofonhår” headbange og gi' den gas til en god gang norsk metal.