Brøndby og landsholdet.

Af Rasmus Elgaard

ÅRET ER 1991...

Og med et straffespark så køligt som den russiske martsaften sender Kim Christofte Brøndby i UEFA Cup-semifinalen.

Knap halvandet år efter triumfen mod Torpedo Moskva gentager den elegante forsvarsspiller kunststykket, da han i EM-semifinalen nok engang bliver manden med det sidste spark i en straffesparkskonkurrence.

Det legendariske flade skud forbi Hans van Breukelen i det hollandske mål og finalesejren fire dage senere bliver højdepunkterne i Kim Christoftes karriere.

Straffespark var om noget et synonym med landsholdskæmpen. Kim Christofte spillede 19 landskampe og scorede et enkelt mål, der faldt i kvalifikationskampen i 1991 mod Færøerne. Selvfølgelig på et straffespark. Kim Christofte var dog ikke altid sikkerheden selv fra de elleve meter. Karrieren i den rød-hvide dragt bød således også på et misbrugt straffespark, da Danmark kort efter EM-triumfen skuffende måtte nøjes med 0-0 i Litauen.

I 1981 blev han den første Brøndby-spiller, der blev solgt til udlandet. Han drog til belgiske Lokeren, hvor Preben Elkjær også slog sine folder. Tre år senere returnede han til Brøndby, inden han efter to korte og mislykkede ophold i Malaga og schweiziske Wettingen endte i OB. Herfra gik turen på ny til Brøndby, hvorfra han som flere af de øvrige europamestre blev afhændet til udenlandske klubber.

Kim Christofte kom først til 1. FC Köln og siden til Lierse i Belgien, hvor han dog aldrig nåede at spille en betydende kamp og kort efter vendte hjem. Han sluttede karrieren i barndomsklubben Ølstykke.

Efter fodboldstoppet blev IT-branchen det primære fokus, men Kim Christofte valgte også at sparke en politisk karriere i gang. Den intelligente boldspiller stillede således op ved seneste kommunalvalg, hvor han dog ikke blev valgt til den kommende Egedal Kommune.

Kim Christofte var for nyligt tilbage i landsholdsregi. Denne gang var det dog ikke på grønsværen, men ved pokerbordet, han kæmpede. Han var i juli den ene danske tredjedel ved PartyPokers Football & Poker Legends Cup, hvor en fodboldspiller og to professionelle pokerspillere dystede i en international holdturnering. Kim Christofte forsvarede sammen med Gus Hansen og Theo Jørgensen de danske farver, og trioen strøg såmænd helt til tops. Modstanderen i finalen var nok engang Tyskland.