• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Victor Risager

14-årig slår FM-legendens vilde rekord

Foto: Getty Images

Freddy Adus historiske rekord er blevet slået nu.

Af Victor Risager

Axel Kei er nok ikke et navn, der får en klokke til at ringe hos mange fodboldfans endnu, men han har netop skrevet sig ind i historiebøgerne i den amerikanske liga, Major League Soccer.

Angriberen har således fået en toårig kontrakt med Real Salt Lake i en alder af blot 14 år og 15 dage, og dermed bliver Axel Kei den yngste nogensinde til at skrive under med et MLS-hold.

Det meddeler klubben selv.

Før var rekordholderen Freddy Adu, der fik kontrakt hos DC United i en alder af 14 år og 168 dage.

Freddy Adu er et særdeles velkendt navn - især for dem, der har spillet det kendte computerspil Football Manager. I spillets tidlige udgave var han nemlig et fantastisk stort talent, man kunne hente, hvorefter han ville udvikle sig til en ustoppelig angriber.

Helt så succesfuld blev amerikanerens karriere ikke i virkeligheden. Selvom han scorede som blot 14-årig i MLS, nåede han aldrig at blive stor stjerne.

Den nu 32-årige angriber har været forbi et hav af forskellige klubber med meget begrænset succes, og senest oplevede han en nedtur i den svenske tredjedivisionsklub Österlen FF. Her skrev han under på en kontrakt i slutningen af 2020, men den blev ophævet efter en måned, fordi han var ude af form.  

Real Salt Lake må håbe, at 14-årige Axel Kei kan få mere succes. Hidtil har han nydt succes for klubbens U17-hold, mens han fik sin professionelle debut i 2021 som blot 13-årig for klubbens andethold.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020