• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Andreas Arp

Aberdeen-spillere tog i byen og fik corona: Nu er ligakamp udskudt

Foto: Getty Images

Den skotske ligakamp mellem Aberdeen og St. Johnstone lørdag er blevet udskudt i flere uger. Det skyldes, at otte Aberdeen-spillere er ude på grund af coronavirus efter et besøg på en bar.

Af Andreas Arp

Den bedste skotske række er lige gået i gang, men 2. spillerunde byder allerede på en udskydelse på grund af corona. Lørdagens opgør mellem Aberdeen og St. Johnstone er således blevet rykket frem til den 30. august på opfordring fra de skotske myndigheder.

Det skriver Sky Sports.

Kampflytningen skyldes, at to af Aberdeens spillere er blevet testet positive for coronavirus. Yderligere seks spillere er desuden i karantæne. 

Det sker umiddelbart efter, at de otte pågældende spillere besøgte en bar i Aberdeen lørdag aften umiddelbart efter premierekampen i den skotske liga mod Rangers, der i øvrigt endte i et 0-1-nederlag til Aberdeen.

Skotlands førstemininister Nicola Sturgeon har siden været ude med riven efter spillerne.

- De har åbenlyst brudt de regler, som SFA (Skotlands fodboldforbund red.), SPFL (den skotske liga red.) og den skotske regering er blevet enige om, hvilket - mildt sagt - er fuldstændig uacceptabelt, sagde hun tidligere på ugen.

Aberdeen-manager Derek McInnes har siden gjort det klart, at spillerne er "fulde af fortrydelse", og at de også vil få en straf af klubben, ligesom at de er blevet pålagt at afgive en undskyldning til resten af skotsk fodbold for at have sat sæsonen i fare efter blot én enkelt kamp.

McInnes og Aberdeen havde inden dagens melding ellers meldt ud, at man agtede at spille lørdagens kamp uden de otte spillere, men det bliver altså ikke aktuelt.

---------------------------

Se OB - FC Nordsjælland og Randers - AGF i weekendens Superliga på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus