Video : Tipsbladet
Generelle

Afslører: Ville hente dansker til fransk storklub

Andreas Jungdal kunne meget vel have gjort sig i fransk fodbold, hvis tingene var gået anderledes.

Andreas Jungdal skal det næste halve år forsøge at få den første omgang førsteholdserfaring i karrieren efter udlejningen til SCR Altach. 

Her har han vekslet en bænkplads hos den italienske storklub AC Milan ud med en tjans som mulig førsteholdsmålmand for den østrigste klub for resten af sæsonen, og det betragtes som et stort scoop hos Altach. 

Det indrømmer klubbens sportsdirektør Georg Festetics i et interview med Laola1

Her siger Festetics, at det endelig er lykkes ham at lokke danskeren til den klub, han er ansat i. Han havde Jungdal på blokken, dengang han var ansat som scout-chef i AS Monaco, hvilket han var fra 2017 til 2021.

- Han var en absolut drømmetransfer. Jeg havde ham allerede på min liste i Monaco, men han ville selvfølgelig ikke forlade Milano på det tidspunkt.

- Jeg er så meget desto mere glad for, at han slutter sig til os her nu og tager et 'trin tilbage' for at få noget spilletid og derefter tage tre skridt frem, siger sportsdirektøren.

Han lægger desuden vægt på, at Jungdal skal glæde sig over at komme til Østrig, der efterhånden har udviklet sig til en fodboldnation, hvor talenter kan vise sig frem og tage et større skifte.

Det er Erling Haaland, Karim Adeyemi og Takumi Minamino et eksempel på i nyere tid, og så ikke mindst Rasmus Højlund.

Danskeren brød igennem i Sturm Graz, inden han i sommer skiftede til Atalanta, og Rasmus Højlund er også en spiller, som Andreas Jungdal har søgt råd hos. Det samme har han med Maurits Kjærgaard, der er en af ligaens mest spændende spiller i Red Bull Salzburg. 

- Rasmus og Maurits spillede nogle rigtig gode kampe og viste nogle gode præstationer. Rasmus har nu bevist sin kvalitet endnu mere med skiftet til Atalanta, og Maurits har fået en stor rolle i RB Salzburg.

- Hvem ved, måske jeg jeg den næste danske stjerne i ligaen, siger Jungdal, der i Altach har selveste Miroslav Klose som cheftræner.

 Lige nu ligger det i kortene, at Jungdal skal tilbage til AC Milan til sommer, men meget kan ændre sig. SCR Altach har nemlig en købsoption i lejeaftalen, men det kræver naturligvis, at alle parter er enige om en eventuel transfer.