Video : Tipsbladet
Generelle

Traditionsklub ville have Riddersholm

Flere gange i karrieren som træner har Glen Riddersholm været i spil til andre Superliga-klubber og udenlandske klubber end den, han var ansat i. Og i 2019 var der bud fra Storbritannien.

Ebeltoft (Tipsbladet): Glen Riddersholm fisker et par Ramlösa frem fra skuret og brygger en kop kaffe til Tipsbladets udsendte.

Familiens træhus ligger oppe på en bakke i Ebeltoft omgivet af fyrretræer få minutters kørsel fra vandet, ja vi kunne næsten lige så godt være i Sverige, hvor Riddersholm senest arbejdede som cheftræner for IFK Norrköping.

Adskillige rammer Ramlösa med et bredt udvalg af smage (den med blåbær kan anbefales) er noget af det gode, familien har med fra tiden i Sverige, og nu er familien Riddersholm ved at geare sig til nye eventyr, der for Glen Riddersholms vedkommende sandsynligvis betyder et trænerjob i udlandet. 

Det med at finde nye job og være i spil til interessante stillinger har Glen Riddersholm prøvet før.

Men hvordan foregår det, når klubber og cheftrænere skal finde hinanden?

Det var en stor klub, og det kunne være et super-spændende projekt for mig.

Glen Riddersholm
Fodboldtræner

I et timelangt, eksklusivt tv-interview med Tipsbladet fortæller Glen Riddersholm om karrieren og dens op- og nedture, og undervejs kommer den 51-årige træner blandt meget andet ind på spillet om trænerjobs og ansættelser, der ofte er et kompliceret spil for både trænere og for involverede klubber.

Glen Riddersholm har selv prøvet at være i spil til udenlandske klubber på Champions League-niveau og til flere danske klubber.

På et tidspunkt var han tæt på en klub i Kina, og i 2022 tilbød ledelsen i Genk Riddersholm et nyoprettet job som teknisk direktør i klubben, der har fostret verdensklassespillere som Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois, Kalidou Koulibaly, Yannick Carrasco, Sergej Milinkovic-Savic og Wilfried Ndidi.

Og så fortæller Glen Riddersholm i tv-interviewet om et hidtil ukendt tilbud i 2019, hvor den skotske traditionsklub Hearts forsøgte at forhandle Riddersholm fri af Sønderjyske.

- Jeg får i november 2019 en henvendelse om, at Hearts er interesserede i mig. De er i en form for krise, og via mit gode netværk kunne jeg blive en kandidat der, siger Glen Riddersholm til Tipsbladet.

- Jeg havde ikke været opsøgende på det, jeg havde rigeligt at gøre med mit projekt i Sønderjyske. Men de ville gerne tale med mig, så jeg blev ringet op af den kvindelige ejer Ann Budge.

- Jeg gjorde det meget klart, at jeg var i et job, og at der var lang tid tilbage på kontrakten, så jeg ville gerne have...og så stoppede hun mig. Hun skulle nok tage fat i klubben, så det var med rene linjer. Det er lidt anderledes, end man i fodboldens lidt underfundige univers ofte ser.

- Så Haysen [Sønderjyskes daværende sportsdirektør Hans Jørgen Haysen] fik en henvendelse. Jeg sagde, at jeg gerne ville leve op til min kontrakt, og at jeg var glad for at være der. Men at det også var en mulighed, jeg gerne ville have, fordi det var en stor klub, og det kunne være et super-spændende projekt for mig.

Gik skævt
I 2019 lå Robert Plateks køb af Sønderjyske stadig et år ude i fremtiden.

Sønderjyske havde en svær sæson, og som tiden gik hen mod slutningen af efterårssæsonen, begyndte både Sønderjyske og Hearts at ryste på hånden.

- De vendte tilbage, og det var ok med dem. Det eneste krav var, at jeg skulle fuldføre efteråret hos dem, fortæller Glen Riddersholm.

- Der var lige det med de seks kampe [for Sønderjyske i resten af efterårssæsonen], som de købte ind på i starten. For hver runde, der går, taber Hearts, og jo mere vil de gerne have mig ud før tid. I den der fase fastholder Sønderjyske, at de vil gøre efteråret færdigt med mig. Det gør, at trykket på ledelsen i Hearts betyder, at de ansætter en tysk træner. Så den gled.

Lidt mere held, tak
Det var ikke første gang, Glen Riddersholm havde prøvet noget, der mindede om Hearts-forløbet.

Det har siden vist sig, at det heller ikke var sidste.

I øjeblikket holder Glen Riddersholm øje med trænermarkedet men nyder ellers en kortvarig puster fra trænerarbejdet.

Glen Riddersholms plan er at komme til udlandet som træner igen.

På tysk siger de, at man skal have et 'quäntchen glück', en smule held

Glen Riddersholm
Fodboldtræner

Hvor det så bliver, og hvornår det sker, det ved den tidligere mestertræner ikke, og han har heller til sinds at kaste sig over det første og det bedste efter mange hæsblæsende år.

Hvilket så også er heldigt for Tipsbladet og dette interview, fordi det havde betydet, at Riddersholm allerede havde været i job i udlandet nu.

Men når næste job skal på plads, håber Glen Riddersholm på lidt mere medvind, end han havde dengang stående mellem to pressede klubber i Danmark og Skotland.

- For mig er det her lidt historien om, at jeg på flere gange har været så ufatteligt tæt på. På tysk siger de, at man skal have et 'quäntchen glück', en smule held, og lige på det område må jeg have noget til gode, siger Glen Riddersholm.

Læs også med på tipsbladet.dk i de kommende dage, hvor du kan høre mere om Riddersholms fremtidsplaner, passion for fodbold, og hvad han har med fra sine trænerjobs, der flere gange er sluttet før kontraktudløb.

Se et længere interview med Glen Riddersholm på Tipsbladet TV her.