Video : Tipsbladet
Generelle

AGF-profil ude i kulden: Et mysterie

Gift Links spiller for AGF hver uge, men han har været ude i kulden på landsholdet i en evighed. Sådan burde det ikke være, mener sydafrikansk journalist.

Han har velsagtens været ugens helt i Aarhus, Gift Links.

Den vævre sydafrikaner spillede et brag af en kamp og scorede også målet, som sikrede AGF en ny sejr over FC Nordsjælland og dermed en plads i denne sæsons pokalfinale.

Og i hjemlandet Sydafrika er der også fokus på AGF-profilen.

- I sidste ende er det lidt af et mysterie

Her er der ros til Gift Links, men samtidig undrer adskillige medier som GOAL og KickOff sig over, hvorfor der ikke er plads til den alsidige kantspiller i Sydafrikas landsholdstrup. Han har nemlig ikke været udtaget siden efteråret 2021 og var derfor heller ikke med til Africa Cup of Nations i januar.

Noget, direktøren for spillerens agentbureau, Paul Mitchell, kalder et mysterie.

- Uanset hvem der udtager landsholdet, vil Gift kæmpe hårdt og presse på. I sidste ende er det lidt af et mysterie, at man ikke bliver udtaget, når man spiller på det her niveau i Europa. Men som sagt: hans fokus er på AGF, en fantastisk fodboldklub og en fantastisk fodboldby, og på at vinde pokalen og slutte så højt i tabellen som muligt, siger Paul Mitchell ifølge KickOff.

Det er ikke kun agenterne, der er uforstående over for landstræner Hugo Broos’ manglende udtagelser af Gift Links.

Rob Delport, der er journalist på fodboldmediet iDiski Times, er også uenig i landstrænerens dispositioner.

- Personligt synes jeg, at han burde være en del af truppen. Han er også ret kendt her i Sydafrika, fordi han har haft en god tid her tidligere, siger Delport til Tipsbladet og tilføjer:

- Problemet har virket til at være størrelse. Både på U23-niveau og nu seniorniveau har trænerne virket besat af størrelse. Men jeg er ikke helt sikker. Han var en del af truppen i kort tid for et par år siden, men det lader til, at Hugo Broos har andre ideer, og han har også åbent givet udtryk for, at sydafrikanske spillere generelt er for små.

- Kanterne er også godt dækket ind, men jeg mener stadig, at Gifts alsidighed og det faktum, at han spiller på et fint niveau, burde gøre ham til en del af landsholdet.

Gift Links, 25 år, har i indeværende sæson spillet 26 kampe for AGF med to mål og fem assister til følge. I alt står han noteret for 134 kampe for århusianerne, hvor han har kontrakt til sommeren 2026.