Video : Tipsbladet
Generelle

Angriber om FC København-exit: Jeg var da trist

Rasmus Højlund er glad for sit nye eventyr i Østrig, men han var trist over at skulle forlade FC København.

I vinterens transfervindue sagde Rasmus Højlund farvel til FC København, fordi han blev solgt til Sturm Graz i Østrig. 

Her er den 19-årige angriber kommet flyvende fra start, og han er allerede blevet noteret for fire mål i den bedste fodboldrække i Østrig. 

Men selvom karrieren kører på skinner i det store udland, så var Rasmus Højlund en smule ærgerlig over at skulle forlade FC København. 

Det fortæller han i et interview med Tipsbladet. 

- Jeg var selvfølgelig trist, men det skyldtes ikke kun FC København. Jeg skulle sige farvel til min kæreste, mine venner og min familie, siger angriberen og fortsætter: 

- Jeg skulle til at vende mig til livet i et andet land, men jeg er glad for skridtet, selvom jeg gerne ville have haft gennembruddet, som Andreas Cornelius og Jonas Wind eksempelvis fik. Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker København. 

Føler du, at du fik chancen for at slå dit navn fast i FC København? 

- Det kan der altid være snak om. Jeg fik kampe, så hvad er chancen? Det kan du altid diskutere, men jeg fik kampe som både indskifter og fra start. 

- Om det var nok, det ved jeg ikke. Men jeg var glad for alle de minutter, som jeg fik. Og i sidste ende er det træneren og staben, som bestemmer, hvem der spiller. 

Kunne du se dig selv vende tilbage til FC København en dag? 

- Jeg kunne sagtens se mig selv vende tilbage. Nu må vi se. Men som tingene ser ud lige nu, så hedder det nok ikke FC København næste gang. Jeg var glad for tiden i København, og jeg følger stadig med. Så måske er det på gensyn. 

Som skrevet i indledningen, så har Rasmus Højlund succes i Østrig. Og det er ikke kun personligt. Sturm Graz er således placeret som nummer to i ligaen - kun overgået af Salzburg. 

Den nu tidligere FC København-angriber har en idé om, hvorfor han er faldet så godt til i sin nye klub. 

- Jeg synes, at jeg begyndte at modne mig mod slutningen af efterårssæsonen. Jeg følte mig godt tilpas og blev ekstra sulten med denne chance. 

- Jeg har nogle holdkammerater, som 100 procent spiller den form for fodbold, som jeg er dygtig til. De spiller meget direkte og bag kæderne, og det passer godt til min hurtighed. Jeg bliver sat godt i scene, lyder det afsluttende fra Rasmus Højlund. 

Rasmus Højlund er lige nu i Spanien sammen med U19-landsholdet. Her venter der to EM-kvalifikationskampe i løbet af de kommende dage. 

Danmark møder nemlig Østrig på lørdag, mens Spanien venter på tirsdag. Begge opgør bliver fløjtet i gang klokken 18.00.