Video : Tipsbladet
Generelle

Anton Gaaei kritiseres efter stjernemøde

Trænerlegende var ikke synderligt imponeret af Anton Gaaei torsdag aften.

Den danske højre back Anton Gaaei tog i sommer turen fra Viborg FF til selveste Ajax, og med det skifte skal han også til at stå over for nogle store stjerner noget oftere. Og det lader til, at han lige skal vænne sig til det.

Torsdag fik han således startdebut mod Marseille i Europa League, og efterfølgende får den 20-årige dansker kritik. Navnligt for sin opdækning af den tidligere Arsenal- og FC Barcelona-stjerne Pierre-Emerick Aubameyang.

Kritikken kommer blandt andet fra trænerlegenden Dick Advocaat, der ikke var tilfreds med Gaaeis forsvarsspil ved Aubameyangs andet mål i kampen.

- Du ved, at højrebenede kantspillere konstant trækker ind i banen. Det er meget dårligt forsvaret. Nu om dage ser man mere og mere, at kantspillere trækker ind i banen. Det ser man mere og mere, især med højrebenede spillere. Du skal bare blokere sådan en bold.

- Det virker ikke så svært for mig. Især for en back. Man burde vide det på forhånd. Backerne er på forhånd blevet informeret om deres direkte modstanders spillestil, siger Dick Advocaat ifølge hollandske medier på TV.

Heller ikke den tidligere tv-analytiker Jack van Gelder var imponeret.

- Gaaei er en angriber, der for nylig er blevet omskolet til en angribende back. Jeg foretrækker en forsvarsspiller, der kan forsvare, skriver han på X.

Slutteligt kan det nævnes, at Gaaei hos mediet Foot Mercato blot fik karakteren 3.5 på en skala fra 1 til 10. Kun én Ajjax-spiller fik en lavere karakter end danskeren.

Anton Gaaei kan forhåbentlig tage revanche, når Ajax i weekenden skal møde de forsvarende mestre Feyenoord i ligaen.