Video : Tipsbladet
Generelle

Arsenal holder dansk succesangriber i kort snor

Mika Biereth har fået en blændende start i Sturm Graz, der gerne vil beholde den danske angriber.

Der er tilsyneladende bare noget, der spiller, når Sturm Graz henter en dansk angriber til Østrig.

For et par år siden var det Rasmus Højlund, og alle ved, hvordan det gik. Nu er det Mika Biereth, der er i gang med at tage den østrigske Bundesliga-klub med storm.

I januars transfervindue lejede Sturm Graz den 21-årige dansker i Arsenal, og Mika Biereth har fået en kanon start i sin nye klub med to kasser i fire kampe. Igen ser det ud til, at Sturm Graz' sportsdirektør, Andreas Schicker, har skudt den rød-hvide papegøje.

- Det har været en rigtig god start. Han ankom sent til vores træningslejr i Tyrkiet, man han scorede alligevel i sin allerførste træningskamp. Han er blevet taget godt imod af sine holdkammerater, og mit indtryk er, at han er glad for at være her, selv om han selvfølgelig mangler noget i forhold til at forstå vores spillestil.

- Det er helt normalt, at det er sådan, og vi er meget glade for Mika indtil videre, siger Andreas Schicker til Tipsbladet.

Tåler ingen sammenligning med Højlund
Sturm Graz har lejet danskeren frem til sommer, og østrigerne får svært ved at beholde ham. Arsenal holder nemlig Mika Biereth i kort snor - det måtte østrigerne sande, da klubben ville forhandle en købsoption ind i lejeaftalen.

- Arsenal var slet ikke villige til at inkludere en købsoption, men derfor kommer vi stadig til at afsøge muligheden for at beholde Mika længere end til sommer. Lige nu fokuserer vi bare på, at vi har en rigtig dygtig angriber, som vi kan nyde godt af i indeværende halvsæson. Hvad der sker derefter, må tiden vise, siger Sturm Graz' sportsdirektør.

Andreas Schicker var manden, der spottede Rasmus Højlunds talent, da FC København ikke kunne bruge ham, og nu har han altså også set lyset i Mika Biereth. Sportsdirektøren vil dog helst ikke sammenligne de to danskere.

- Det er altid svært at sammenligne. Mika er en spiller, der har en rigtig god fornemmelse for at placere sig rigtigt i boksen, han er powerfuld og dynamisk og har samtidig et godt blik for sine holdkammerater. Rasmus har andre kvaliteter - umiddelbart er Mika en anden type angriber, siger Schicker, der har fulgt Biereth længe:

- Han var allerede på vores radar, da han spillede for Arsenals U21-mandskab. Siden har han været på leje i både Holland og Skotland. Vi har løbende været i kontakt med hans bagland, og da vores angriber Seedy Jatta pådrog sig en skade i januar, tog vi kontakt til Mika, og vi er ekstremt glade for, at vi kunne indgå en aftale så hurtigt.

Mika Biereth har optrådt 26 gange for Arsenals U23-mandskab, og han er noteret for 12 scoringer. Danskeren har ikke været i nærheden af førsteholdet i London-klubben, men The Gunners holder tilsyneladende et vågent øje med ham i Østrig. 

Biereth har spillet to U21-landskampe for Danmark.