• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Avis: BIF-modstander på vej mod mareridt-scenarie

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndby IF står med gode kort for at gå videre i Conference League, og ifølge en schweizisk avis vil det være et mareridt, hvis FC Basel ryger ud.

Af Kenneth Jensen

De har ikke helt fordums styrke, men FC Basel er stadig et godt mandskab. Derfor var det - set med danske briller - et glimrende resultat, da Brøndby IF vandt det første af to opgør i 3. runde af Conference League-kvalifikationen med 1-0 over FC Basel.

Danskerne stod solidt defensivt og fik sparket kuglen i kassen, da der var en mulighed i anden halvleg. Og selv om der venter en svær udekamp, er der muligheder for BIF.

Mens danskerne var glad efter kampen, var der stor skuffelse i FC Basel, og det store schweiziske medie Blick er ikke et tvivl: Et rædselsscenarie truer.

Det vil nemlig være en kæmpe skuffelse, hvis FC Basel ryger ud til det danske hold.

- Frustrationen i FC Basel-lejren er stor efter nederlaget i den første kamp. Selv om Freis (træner Alexander Frei, red.) frustration er allerede vendt til aggressivitet, og han tror på sejren i returkampen, vil klubchef David Degen blande sig med frustration og frygt for at blive slået ud i næste uge og dermed misse gruppespillet i Conference League.

- At gå glip af gruppespillet vil være et mareridtsscenarie for de rød-blå. På den ene side er der det sportslige, og på den anden - og endnu vigtigere - side er der det økonomiske. FCB er afhængige af adgangspengene (til Conference League, red.) på tre millioner (euro - svarende til 23 millioner kroner, red.), ligesom der er penge for point i gruppespillet. Samtidig stiger spillernes værdi, når de spiller i Europa, skriver Blick.

Det anføres, at klubben økonomisk ikke længere har en stor reservetank at trække på, og det er blandt andet derfor, at klubchef David Degen har så ondt i maven. Man risikerer ganske enkelt gæld, hvis man ikke får penge for Europa ind denne sæson.

Der er returkamp i Schweiz på torsdag.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her