• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Brian 'The Beast' Jensen tog chancen og blev i Burnley, selvom manageren tidligere havde droppet ham. Det kom hverken den danske målmand eller Steve Cotterill til at fortryde.

Af Kim Lundahl Michelsen

Det går hurtigt i fodboldens verden, kan den danske målmand Brian Jensen skrive under på.

Så sent som i januar bad han om at komme på transferlisten i sin engelske Championship-klub Burnley efter et personligt opgør med manager Steve Cotterill, som netop havde droppet 'Bæstet' fra holdet for fjerde gang i hans Burnley-tid.

I dag står Brian Jensen tilbage som helten, hvis redninger i høj grad har været med til, at Burnley fik vendt en katastrofal sæson og reddet sig i sikkerhed i The Championship.

- Jeg har aldrig villet væk herfra, men du ved godt, at når nogle jokker dig over tæerne én gang for meget, så får du altså nok. Da manageren (Steve Cotterill, red.) droppede mig tilbage i januar var det fjerde gang, mens jeg har været her (siden sommeren 2003, red.)

- De første tre gange kunne jeg måske se hans pointe i, at det var noget sportsligt, der lå til grund, men her sidste gang var det bare rent personligt, at han havde noget imod mig. Og så bad jeg om at komme på transferlisten, siger Brian Jensen til tipsbladet.dk.

Den direkte årsag til Brian Jensens beslutning var, at Steve Cotterill hentede veteranmålmanden Mike Pollitt ind som konkurrent til Brian Jensen og waliseren Danny Coyne.

Pollitt havde imidlertid ikke heldet med sig mellem stængerne hos Burnley, og holdet havde en periode på 21 kampe uden en sejr - hvoraf Brian Jensen kun spillede de fem.

Den truende nedrykning fik Steve Cotterill til at gribe tilbage efter det kendte, så han indkaldte Brian Jensen til en personlig snak.

- Han forlangte, at jeg skulle stå skoleret og sige undskyld for nogle ting, jeg havde sagt til ham før. Han mente, at jeg havde gjort det godt til træning, og at jeg måske kunne komme tilbage på holdet, hvis jeg sagde undskyld. Jeg valgte så at gamble med min fremtid og sige undskyld og framelde mig transferlisten, forklarer Brian Jensen i telefonen fra Burnley.

Her bor han sammen med sin dansk/engelske kone og deres to børn. Parret føler sig godt tilpas i byen, og Brian Jensen har i hovedparten af tiden haft det godt i klubben. Derfor ville han strække sig langt for at blive.

- Jeg er ikke typen, der spytter sutten ud og hyler, når tingene ikke lige kører, som de skal. Sådan er der måske 85 procent af danske spillere i udlandet, der gør, og så vender de hjem til Danmark igen. Men sådan er jeg ikke, og den statistik vil jeg ikke være en del af, lyder det bestemt fra Brian Jensen.

Den tidligere West Bromwich-keeper har stadig halvandet år tilbage af kontrakten med Burnley, og som tingene ser ud lige nu, har han ikke travlt med at komme væk.

Manager Steve Cotterill vil sikkert også gerne holde fast i den store dansker, som har holdt fem clean sheets i de sidste otte kampe, siden han blev taget til nåde igen op til kampen mod Luton. I den periode har Burnley kun tabt to gange inklusive den sidste kamp mod Birmingham i weekenden.

Et glimrende run af Burnley, som for et par runder siden bragte sig endeligt i sikkerhed i The Championship.

- Jeg fylder 32 til sommer, og jeg håber da, at jeg kan blive ved i fem-seks år endnu. Herovre spiller der jo mange ældre målmænd, siger Brian Jensen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus