Bedst og værst: Forrygende Andersen og hælscorende Fossum

Tipsbladet.dk zoomer ind på pokalsemifinalen mellem AaB og AGF.

Bror Blume, 3-1 (77.)
Nicklas Helenius, 3-2 (90.)

Kampens bedste

AaB (Lucas Andersen)
Lucas Andersen er bare en fornøjelse at følge, når det fungerer for ham, og det gjorde det her til aften - særligt i anden halvleg. Han leverede flere lækre detaljer, og så scorede han målet til 2-0, som han også selv var med til at starte længere nede på banen.

Ivan Fossum skal desuden nævnes for sine to scoringer, og så fløj Kristoffer Pallesen op og ned af højresiden. Flot indsats af højrebacken også.

AGF (Jon Dagur Thorsteinsson)
AGF manglede offensive idéer, og det var, hvad Jon Dagur Thorsteinsson kom med, da han blev indskiftet i anden halvleg. Han splittede AaB-forsvaret ad med sin suveræne aflevering til Benjamin Hvidt, der kunne assistere Bror Blume ved 3-1-målet, og han stod for oplægget til Nicklas Helenius 3-2-scoring, men det siger måske lidt om AGF's præstation, at en mand, der blot fik en halveg på banen, var bedste spiller for århusianerne.

Kampens værste

AGF gjorde det som sådan fint inden pausen, men det totale sammenbrud indtraf i minutterne efter starten på anden halvleg. Mustafa Amini derimod ikke på toppen, så længe han var på banen, og han blev også udskiftet efter en lille time. Det kan godt være, at Benjamin Hvidt skal tilbage i startopstillingen mod Brøndby på søndag.

Kampens detalje

Tom van Weert leverede et lækkert oplæg til Iver Fossums 1-0-scoring, men kampens detalje var utvivlsomt nordmandens anden scoring. På en hård afslutning fra Patrick Olsen fik Fossum kælent sat hælen på bolden, og så stod det 3-0 til AaB.