• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Den portugisiske storklub Benfica planlægger at udleje den danske landsholdsspiller Daniel Wass i den kommende sæson.

Af Søren Hanghøj Kristensen

Det lignede et drømmeskifte, da Daniel Wass for et par uger siden langt om længe kunne lade sig præsentere som ny mand i den legendariske, røde Benfica-trøje. I starten af året skrev den nu tidligere Brøndby-profil under på en fem-årig kontrakt med den portugisiske storklub, men allerede inden eventyret for alvor er startet, kan det være foreløbigt slut.

Ifølge tipsbladet.dk's oplysninger planlægger Benfica således at leje Daniel Wass ud til en anden klub i den kommende sæson. Benficas træner, Jorge Jesus, mener ikke at den 22-årige dansker har kvaliteterne til at spille for Benfica i den kommende sæson, og derfor vil han sende danskeren på leje allerede inden han har spillet sin første betydende kamp i den røde trøje.

Trænerens manglende tiltro er imidlertid ikke den eneste grund til, at Daniel Wass med stor sandsynlighed må starte sit ophold i Benfica med at spille for en helt anden klub. Benfica har mange udlændinge i truppen, og da der i Portugal er en regel om, at der skal være plads til otte lokale spillere i en trup, har den sportslige ledelse indset, at der næppe bliver plads til den danske landsholdsspiller.

Wass' position, højre backen, er desuden et af de steder på banen, hvor Benfica er allerbedst besat. I vinter - da Wass skrev under - rullede rygterne om at førstevalget på positionen, den uruguayanske landsholdsspiller Maxi Pereira, skulle sælges, men han er nu i stedet gjort til en af kaptajnerne på det portugisiske storhold. Også den portugisiske landsholdsspiller Ruben Amorim kan spille på højre back, og da Benfica samtidig er ved at købe det 20-årige brasilianske stortalent Danilo (matchvinder for Santos i Copa Libertadores-finalen, red.), skal Daniel Wass sendes på græs andetsteds.

Ifølge tipsbladet.dk's kilder i Portugal er det endnu uvist hvilken klub Daniel Wass skal lejes ud til, men noget kunne pege på en klub i Spanien eller mere sandsynligt Frankrig, da hverken andre portugisiske klubber eller for den sags skyld danske klubber vil have økonomi til at betale den tidligere Brøndby-backs løn. Hovedpersonen selv har naturligvis muligheden for at nedlægge veto mod et lejemål, men hvis førsteprioriteten er spilletid, vil Wass formentlig bide i det sure æble og søge fodboldlykken andetsteds i den kommende sæson, før han igen kan vende tilbage til Benfica.

Superliga

Mere Superliga

Fokus