• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Jacob Quvang

Blæst bagover af dansker: Han forvandler sig

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Det tidligere AC Horsens-talent har fået en glimrende start i fransk fodbold.

Af Jacob Quvang

David Kruse rykkede i sommer fra AC Horsens til franske Valenciennes, og det har vist sig ikke at være nogen helt tosset beslutning.

For Kruse lader til at have taget Ligue 2-klubben med storm med sit spil. 

Indtil nu har han spillet samtlige minutter i de seneste seks ligakampe, og forrige weekend kulminerede en glimrende sæsonstart med en scoring mod Bordeaux. 

Det er første gang, at 21-årige Kruse tester sig af udenfor Danmarks grænser, og i Valenciennes er man meget imponeret over ham.

- I starten var han den mest generte her, men det er så her, at vi ser, at en person ikke altid er den samme på banen, som han er i det daglige. Han forvandler sig, og han er slet ikke genert længere, siger holdkammeraten Allan Linguet til La Voix Des Sports. 

Også klubbens cheftræner, Jorge Maciel, er imponeret - og overrasket - over Kruses start i klubben. 

- Jeg havde aldrig troet, at en spiller, der lige er ankommet, kan have så stor en indflydelse på vores spil i hans alder. Han er ret alsidig, og han kan både spille som nummer seks, otte og lidt højere end det. 

- Fra nu af er det op til holdet at blive bedre til at finde ham, konkluderer portugiseren. 

David Kruse nåede at spille 77 førsteholdskampe for AC Horsens, som han aldrig scorede for. Derfor var hans mål for Valenciennes det første i seniorkarrieren. Senere tirsdag kan han fortsætte med at imponere for Valenciennes, som møder Concarneau.

Valenciennes har trods Kruses gode start ikke fået nogen god sæsonstart, hvor man hidtil blot har vundet en af sæsonens første syv ligakampe.