Video : Tipsbladet
Generelle

Så dårlig er Martin Braithwaite fra straffesparkspletten

Martin Braithwaite har ikke været så skarp fra straffesparkspletten i den danske landsholdsspillers seneste fem forsøg.

For syvende ligakamp i træk startede Martin Braithwaite tirsdag inde for Barcelona, da den spanske storklub tog imod Eibar på Camp Nou. 

Efter få minutter af opgøret pegede kampens dommer på straffesparkspletten, og i Lionel Messis fravær var det Martin Braithwaite, der fik ansvaret for at bringe Barcelona i front. Den danske landsholdsspiller sendte dog bolden forbi mål, og fik dermed en træls start på kampen, som Barcelona i sidste ende ikke formåede at vinde. Braithwaite fik senere annulleret et mål, inden Eibar bragte sig i front. Et mål af Ousmane Dembélé sikrede dog Barcelona det ene point. 

Uheldige Braithwaite
Når man tager et kig på Martin Braithwaites succesrate fra straffesparkspletten, kan man godt undre sig over, hvorfor danskeren fik til opgave at tage straffesparket mod Eibar. 

- Den danske angriber brændte sit fjerde straffespark ud af fire mulige i Ligue 1 og La Liga, skriver den spanske avis Diario SPORT således. 

- Martin Braithwaite har ikke det store held med sine straffespark. I kampen mod Eibar på Camp Nou begik Bigas straffespark mod Araujo efter fem minutter, og to minutter senere var den danske angriber klar til at sparke. Hans skud gik dog forbi højre side af målet, lige forbi stolpen. Meget uheldigt for Barça-spilleren, som Ronald Koeman har vist så stor tillid indtil videre i denne sæson. Angriberen har ikke den store succes med sine straffespark, for i sine seneste fire forsøg har han ikke scoret et eneste. 

Uskarpe Barça
De 'seneste fire' straffespark, som Diario SPORT henviser til, er altså de seneste fire straffespark, som Martin Braithwaite har taget sig af i liga-regi. Den danske landsholdsspiller brændte senest for sin tidligere klub, Leganés, i oktober 2019, mens han brændte to straffespark for Toulouse i Ligue 1 i foråret 2017. 

Til gengæld scorede Braithwaite fra pletten mod Dynamo Kiev, da Barcelona i slutningen af november mødte ukrainerne i Champions League. 

Med Braithwaites brændte forsøg mod Eibar har Barcelona nu brændt tre af de seneste fire straffespark, som holdet har fået tilkendt. Antoine Griezmann brændte således mod Real Betis i november, mens Lionel Messi for nyligt brændte mod Valencia. 

I hele sin karriere har Martin Braithwaite scoret på ni ud af sine 14 forsøg fra straffesparkspletten. Af de seneste fem (i alle turneringer) er det dog altså kun et enkelt straffespark, som danskeren har udnyttet.