Video : Tipsbladet
Generelle

Brandvarm: Morten Frendrup imponerer stort

Morten Frendrup er brandvarm på transfermarkedet, efter at han har gang i en strålende sæson i Serie A.

Man har velsagtens boet under en sten, hvis man ikke har lagt mærke til, at Morten Frendrup imponerer for Genoa i Serie A.

Den gode sæson gør også den 22-årige dansker brandvarm på transfermarkedet. På nærmest daglig basis sættes han i forbindelse med store klubber. Liverpool har eksempelvis været nævnt som en bejler, og det samme har Aston Villa, Juventus og Napoli.

Tager man et kig i statistikkerne, får man et klart billede af hvorfor.

I en masse statistikker, som Tipsbladet har fået fra Opta, skiller Morten Frendrup sig nemlig positivt ud og er blandt de bedste i Serie A.

Kongen af tacklinger
Ja, på særligt et punkt er han faktisk decideret i en klasse for sig: Nemlig tacklinger. Morten Frendrup er gået ind i klart flest tacklinger i Serie A med hele 75 af slagsen, og det er med et godt stykke ned til nummer to på listen, Ederson fra Atalanta med 48 tacklinger.

Danskeren er desuden også den med flest vundne tacklinger med 38 af slagsen.

Foruden tacklinger er Morten Frendrup også blandt dem med flest bolderobringer, ligesom danskeren også er en af dem, der vinder den største procentdel af sine dueller (blandt spillere med minimum 100 dueller).

Værd at bemærke er, at bolderobringerne praktisk talt kommer overalt på banen. Et tydeligt bevis på, at løbestærke Morten Frendrup dækker et kæmpe areal af grønsværen.

En større rolle
I Brøndby IF var den nu 22-årige midtbanespiller også kendt for sin arbejdsindsats og defensive kvaliteter, men i Genoa har han bestemt også en rolle, når mandskabet har bolden.

Han har i denne sæson noteret sig for fem assister i 21 kampe - én assist mere end han nåede i 93 kampe for Brøndby IF - og tallene viser tydeligt, at han spiller en afgørende rolle i Genoas spil med bolden.

Kun én Genoa-spiller, forsvarsstjernen Radu Dragusin, har haft flere berøringer end Morten Frendrup i sæsonen hidtil, mens blot to af klubbens spillere har haft flere afleveringer i Serie A. Dog er danskeren den Genoa-spiller med flest afleveringer på modstanderens banehalvdel.


Ovenstående statistikker understreger blot danskerens vigtighed for Genoa, og hvis Morten Frendrup denne vinter eller sommer skal skifte klub, bliver det utvivlsomt ikke billigt.

Og nogle af millionerne, Genoa vil kræve for danskeren, vil ende i Brøndby IF. Som Tipsbladet for nylig kunne beskrive, har klubben fra Vestegnen nemlig en videresalgsklausul - læs mere om det lige her