• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Efter flere års forsøg på at komme sig over en knæskade har den tidligere AB- og Vejle-spiller Brian Nielsen valgt at stoppe karrieren.

Af Simon Møbjerg Sørensen

25-årige Brian Nielsen har spillet sin sidste fodboldkamp på topplan. Han stopper sin karriere efter flere års kamp mod en alvorlig knæskade, der har krævet tre operationer. De har imidlertid ikke kunnet lukke det hul, han har i en knogle i det ene knæ.

- Jeg har forsøgt at genoptræne i flere år, og der er ikke noget, der har hjulpet. Jeg kan ikke spille, så jeg har opgivet at komme tilbage. Fodbold har været en del af mit liv, siden jeg var fem år, så det er super ærgerligt, at det skal ende sådan her. Heldigvis er det ikke noget, jeg mærker i min hverdag, så længe jeg ikke skal løbe efter bussen eller toget, siger Brian Nielsen til tipsbladet.dk.

Brian Nielsen har spillet 49 unglandskampe for Danmark og var én af de mest lovende spillere i sin årgang. Han tog fra AB til Vejle i 2005 for at prøve sig af i en større klub og for at få opfyldt drømmen om et gennembrud i Superligaen. I foråret 2010 fik han kontrakt med Red Bull-koncernen, der driver fodboldklubber i USA, Østrig, Tyskland, Ghana og Brasilien.

Turen gik til New York, hvor han skulle spille sammen med blandt andre Thierry Henry på Major Soccer League-holdet, og planen var så, at han efter et år eller to skulle til Østrig og spille for Red Bull Salzburg. Så langt nåede han imidlertid aldrig. Han nåede at få tre kampe i MLS, og til Salzburg kom han aldrig. Ved årsskiftet udløb hans kontrakt.

Nu venter der så en uvis fremtid for Brian Nielsen, der får Spillerforeningens hjælp til at afklare forsikringsspørgsmålet i sagen om hans fodboldinvaliditet, mens han grubler over sin fremtid.

- Det har jo altid bare været fodbold for mig, så jeg har ikke gået på gymnasiet eller sådan noget. Jeg ved ikke, hvad jeg skal finde på, men jeg finder jo nok på noget. Jeg kan jo for eksempel prøve at vinde i Lotto, siger han.

Brian Nielsen nåede at spille 51 Superliga-kampe for Vejle i sæsonerne 2006/2007 og 2008/2009, hvor den jyske klub rykkede ned begge gange.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020