Video : Tipsbladet
Generelle

Brian Priske vinder The Double efter drama

Efter en begivenhedsrig afslutning på pokalfinalen kan Brian Priske fejre endnu et trofæ.

Brian Priskes Sparta Prag har allerede sikret sig det tjekkiske mesterskab i denne sæson, og onsdag aften fuldendte de en fremragende sæson med også at vinde pokalturneringen i landet.

Det skete med en 2-1-sejr over Viktoria Plzen, som blev til en dramatisk omgang.

Målene kom meget sent i opgøret, hvor det først var et selvmål af Plzens Sampson Dweh, som sendte Prag-mandskabet foran efter 79 minutters spil. Plzen kom dog tilbage, men først efter et rødt kort til deres offensivspiller Sulc.

Scoringen til 1-1 kom efter 87 minutters spil fra Tomas Chory efter et oplæg fra den tidligere Brøndby-spiller Jan Kliment, og så lignede det efterhånden, at finalen skulle ud i forlænget spilletid. 

Det var Veljko Birmancevic ikke enig i, og i første minut af overtiden sendte han sejrsmålet i netmaskerne. Det blev derefter til mere end ni minutters overtid, inden de endegyldigt kunne fejre sejren.

I løbet af sæsonen missede Sparta Prag at komme med i Champions League, da FC København slog dem ud i kvalifikationen. I Europa League klarede de sig i stedet helt frem til ottendedelsfinalen, hvor Liverpool blev for stor en mundfuld.

Prag slutter sæsonen af på søndag med en kamp mod netop Plzen.

Det er tredje trofæ, Brian Priske vinder med Sparta Prag. Han har desuden også et dansk mesterskab med FC Midtjylland, hvor han var cheftræner i 2019/20-sæsonen.