Foto: Getty Images
Generelle

Brøndby-fans revser politiet: Ikke inde for skiven

Den officielle fanklub for Brøndby IF, Brøndby Support, kritiserer Østjyllands Politi beslutning om, at Brøndby-tilhængere skal holdes på stadion en time efter pokalbraget mellem Brøndby IF og AGF i morgen, torsdag, klokken 18.00.

De Brøndby-tilhængere, der har taget den lange tur fra den københavnske vestegn til Aarhus i dag, torsdag, har forhåbenligt medbragt både uldsokker og vanter.

De kan nemlig se frem til op til en hel time i vinterkulden på lægterne, efter pokaloprøret mellem AGF og Brøndby IF er afviklet. 

Det meddelte Østjyllands Politi i en pressemeddelelse den 29. november. 

Politiets beslutning bliver begrundet med, at der var uroligheder efter kampen mellem de to klubber på Brøndby Stadion den 6. november - her endte kampen 1-1. 

Påbuddet er dog ikke faldet i god jord hos Brøndbys officielle fanklub, Brøndby Support. 

- Vi mener, at der er mange ting, der ikke er inden for skiven i forhold til ibrugtagningen af dette til kampen i Århus torsdag, og vi opfordrer på det kraftigste Østjyllands Politi til at undlade at tage dette påbud i brug, skriver de et opslag på deres hjemmeside brondbysupport.dk. 

I Brøndby Supports kritik af Østjyllands Politi fremhæver de, at de savner argumenter for at kampen behandles som en 'højrisikokamp'. De skriver blandt andet, at der ikke var nogle, der blev anholdt eller sigtet efter urolighederne ved Superliga-kampen den 6. november. 

Desuden mener de, at påbuddet giver 'unødig gene' for de medrejsende fans, da der blandt andet allerede er blevet arrangeret tog-transport hjem fra 'Smilets By'.

Østjyllands Politi kan godt forstå frustrationen hos Brøndby-tilhængere, men fastholder at det er en nødvendig sikkerhedsforanstaltning.

- Vi har naturligvis stor forståelse for, at fansene kan være frustrerede og trætte af situationen – særligt med tanke på, hvor og hvornår kampen bliver afviklet. Det ændrer dog ikke på, at vi har foretaget en grundig juridisk og politifaglig vurdering, og vi mener, at påbuddet er nødvendigt for at undgå sammenstød mellem grupper af de to klubbers fans, skriver politiinspektør ved Østjyllands Politi, Brian Olsen, til Tipsbladet.

Kampen mellem AGF og Brøndby løber af stablen i aften, torsdag, klokken 18.00.