Video : Tipsbladet
Generelle

Chok i dansk klub: Cheftræneren er færdig

Patrick Birch Braune har noget overraskende valgt at sige op i Næstved Boldklub efter nedrykningen til 2. division. Han fortæller til Tipsbladet, at han er ked af, at det ender med et exit.

Det har været en barsk sæson for Næstved Boldklub. 

Mandskabet kæmpede i NordicBet Ligaen for at undgå nedrykning, men nedturen blev total for Næstved. 

Det endte nemlig med en nedrykning til 2. division. 

Mandag har cheftræner Patrick Birch Braune overraskende valgt at sige op i klubben, selvom klubben var indstillet på at beholde ham. 

36-årige Braune siger til Tipsbladet, at han ikke ønsker at gå ind i de nærmere detaljer angående opsigelsen, men det gør ondt at forlade klubben. 

Parterne var dog ikke enige om retningen i klubben.

- Jeg er ked af det. Jeg synes egentlig, at det er en fed klub på mange områder, og klubben har en fantastisk fanbase og nogle frivilige, som jeg kommer til at savne helt vildt. Det er en fed spillertrup. Det er en klub, hvor hjertet er på det rette sted, og jeg ønsker dem alt held og lykke.

- Jeg troede på det hele vejen, men der var bare nogle setbacks. Vi var klar til at kigge fremad, og jeg var også glad for, at der var tiltro, og man syntes, at det arbejde, som jeg havde lavet, var stærkt nok til at fortsætte. Det er jeg stolt af, at der var den tro, og det skal de have tak for, siger Patrick Birch Braune til Tipsbladet. 

Næstved skriver selv følgende på sin Facebook-side. 

- Cheftræner Patrick Birch Braune har opsagt sin stilling som cheftræner, hvilket vi naturligvis er både kede af og ærgerlige over, men vi respekterer Patricks valg.
Vi har været rigtig glade for Patricks indsats og dedikerede arbejde for klubben i den netop overståede sæson og havde naturligvis gerne set, at han stod med ansvaret i den nye sæson i 2. division.

- Timingen er ikke den mest optimale, men arbejdet er gået i gang med at finde hans afløser. Vi arbejder nu på højtryk for, at vi kan have en ny cheftræner på plads så hurtigt som muligt.

Braune kom til Næstved i september 2023, og den tidligere AB-træner havde ellers kontrakt til sommeren 2025. 

Nu skal den nye 2. divisionsklub på jagt efter en ny træner. 

Braune har tidligere været cheftræner i AB. 

Næstved endte næstsidst i NordicBet Ligaen.