• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Lasse Sylvest Mikkelsen

Dansk duo bedre end Lewandowski: Toppen af Europa

Foto: Getty Images

De to danskere i norske Bodø/Glimt, Kasper Junker og Philip Zinckernagel, ligger henholdsvis nummer et og tre på den europæiske topscorerliste.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Hvert år kåres Europas topscorer på tværs af de europæiske ligaer med den prestigefyldte Golden Shoe.

På listen over tidligere vindere finder man store navne som den forsvarende vinder Ciro Immobile, Cristiano Ronaldo og ikke mindst Lionel Messi.

Prisen er ikke tidligere blevet givet til en dansk spiller, men lige nu topper Kasper Junker den prestigefyldte liste. Det gør han foran spillere som Robert Lewandowski, Evertons Dominic Calvert-Lewin og Dortmunds Erling Haaland.

Læs også:Fredagens rygtebørs: Nordmand kan sende Braithwaite ud i kulden

Med 25 sæsontræffere deler han førstepladsen med Kristiansund BK Amahl Pellegrino. Der mangler en runde af den norske liga, og scorer Kasper Junker flere mål end konkurrenten, sparker han sig alene i front af den norske topscorerliste og dermed også den europæiske.

Den europæiske topscorertitel bliver dog ikke kun afgjort på antallet af scoringer fra de enkelte spiller. Scoringerne bliver nemlig ganget med 1,1,5 eller 2 afhængig af ligaens niveau.

Da den norske Elitserien ikke regnes som en af de ypperste i Europa, så bliver antallet af scoringer ganget med halvanden, mens for eksempel Robert Lewandowskis samlede antal scoringer ganges med to, fordi han scorer sine mål i Bundesligaen.

Læs også:Bedre end Messi og Ronaldo: Det er en utrolig følelse

Kasper Junker er noteret for 37,5 point (25*1,5), mens Robert Lewandowski med sine 13 scoringer er noteret for 26 point (13*2). I og med at sæsonen i Norge går på held efter weekenden, skal den tidligere AGF'er håbe på, at ingen af de andre angribere i Europa når op over hans samlede pointtal det næste halve års tid.

Philip Zinckernagel indtager en tredjeplads med 19 scoringer og skal score seks mål mere end Kasper Junker, hvis han skal overhale ham på listen. Også Malmös danske midtbanespiller Anders Christiansen er at finde på listen - dog helt nede på en 21. plads med 12 mål.

Læs også:Overblik: Alle vinderne ved FIFAs prisuddeling

Læs også:Robert Lewandowski kåret som verdens bedste spiller

Læs også:Stjerneparade: Her er årets hold i verden