Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Generelle

Dansk klub opkøbt af nigerianer

2. divisionsklubben Aarhus Fremad er kommet på udenlandske hænder. Nigeriansk IT-iværksætter ejer nu 55 procent af klubben.

2. divisionsklubben Aarhus Fremad er blevet opkøbt det amerikanske selskab Decimal Sport, som er ejet af den nigerianske IT-iværksætter Shola Akinlade. Det bekræfter Aarhus Fremad i en pressemeddelese tirsdag middag.

Shola Akinlade, der til dagligt bor i North Carolina, har erhververet sig 55 procent af klubben.

Shola Akinlade er stifter af softwareplatformen Paystack, der hjælper afrikanske erhvervsdrivende til at modtage betalinger elektronisk. I 2020 blev virksomheden opkøbt af det amerikanske ITselskab Stripe. Shola er fortsat direktør i Paystack, men opbygger sideløbende en fodboldklub i Nigeria, Sporting Lagos med fokus på at udvikle fodbold i den by, han kommer fra.

Det er hensigten, at Aarhus Fremad og Sporting Lagos skal arbejde tæt sammen.

Aarhus Fremad fortsætter med det samme setup og den samme organisation, og det betyder blandt andet, at Lars Kruse fortsætter som direktør. Han er glad for den seneste udvikling i Riisvangen.

- Det har været en spændende process fra, da jeg første gang hørte om, at man havde fået øje på os i Fremad helt fra Nigeria til at vi står her nu. At der findes folk med hjertet på det rette sted, der også ser fodbold som en katalysator for en masse andre ting er jo fantastisk – og målt på værdisættet er Sporting Lagos et Nigeriansk Aarhus Fremad.

- Praktisk betyder aftalen jo så også, at vi kan have et meget længere perspektiv i Fremad samt et international ben at arbejde videre med. Alt i alt står jeg med følelsen lige nu, at det her er et virkeligt godt match – og jeg ser frem til at fortsætte udviklingen i vores klub samt samarbejdet med Shola og hans team, siger Lars Kruse.

Aarhus Fremads nye ejer har ligeledes armene i vejret over aftalen.

- Jeg er utrolig beæret og stolt over at begynde dette nye kapitel sammen med Aarhus Fremad og styrke vores fælles engagement i at engagere og styrke lokalsamfundene omkring klubberne. Ved at styrke forholdet mellem Sporting Lagos og Aarhus Fremad ønsker vi at skabe et miljø, der fremmer uddannelse, vækst og muligheder for vores spillere og lokalsamfundet som helhed.

- Jeg har den største tillid til Lars Kruses fortsatte lederskab som administrerende direktør, og sammen vil vi arbejde for at opretholde de værdier og langsigtede mål, der har gjort disse klubber respekterede og værdsatte dele af deres respektive samfund, lyder det fra Shola Akinlade. 

Aarhus Fremad er på førstepladsen i 2. division, og tidligere på sæsonen gjorde klubben sig for alvor bemærket ved at gennembanke Brøndby IF 4-0 i pokalturneringen.