• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Dansk midtbanetalent skal til prøvetræning i Braga

Foto: EfB

18-årig skal en tur til det portugisiske i starten af januar, hvor han får muligheden for at vise sig frem i den portugisiske klub Braga. Agent kalder det for en god mulighed for spilleren.

Af Kenneth Jensen

Det 18-årige danske talent Zamir Aliji kan se frem til lidt af en oplevelse i starten af januar.

For når 2022 bliver til 2023, skal midtbanespilleren fra Esbjerg fB en tur til Portugal og Braga for at vise sig frem på U19-holdet.

Det oplyser hans agent, Carsten Abrahamsen, til Tipsbladet.

Midtbanespilleren har gjort det godt i U19 Ligaen, efter han for snart et år siden rykkede til den vestjyske klub fra Lyngby Boldklub. Og flødeskummet på kagen er altså, at han får lov til at komme til Portugal og Braga.

- Der er ingen tvivl om, at han ikke skal derned for at tage på inspirationstur. Han skal ned for at måle sig, og det kan ende med et skifte. Men det er klart, at niveauet er jo uprøvet for ham, så han skal ned og måle sig med dem. 

- Det er en præmie for det benhårde arbejde, han har lavet gennem det seneste år, og vi er meget glade for, at de har holdt øje med ham. Jeg håber, det lykkes for ham, men det er jo heller ikke vind eller forsvind, siger Carsten Abrahamsen til Tipsbladet.

Zamir Aliji har spillet i Future Cup for Esbjerg fB, men debut på førsteholdet lader vente på sig. 

Skulle det vise sig, at midtbanespilleren klarer sig godt i det portugisiske, forventer Carsten Abrahamsen ikke, at Esbjerg fB bliver tunge at danse med i forhold til en eventuel aftale.

- Jeg tror også, Esbjerg fB synes, det kunne være en spændende case for dem. Og der er en god tone. De under Zamir det bedste, så der er en masse positive tanker omkring det, siger Carsten Abrahamsen.

Det er som sagt i starten af 2023, at den 18-årige midtbanespiller viser sig frem. 

Bragas førstehold ligger nummer tre i den bedste portugisiske række.