Video : Tipsbladet
Generelle

Dansk stjerne på forsiden: Fremtidens kaptajn!

Morten Hjulmand pryder onsdag forsiden på en af Portugals største aviser. Den danske stjerne bliver nemlig en del af anførergruppen i klubben.

Det er ikke hver dag, at en dansker pryder en af Portugals største avisers forside, men det gør Morten Hjulmand altså onsdag.

Sporting CP’s danske midtbanestjerne er blevet smækket på forsiden af A Bola, mens der med store bogstaver står “Fremtidens kaptajn”.

I selve avisen fremgår det, at Morten Hjulmand fra den kommende sæson vil blive en del af anførergruppen i Sporting CP, fordi klubben siger farvel til rutinerede kræfter som Antonio Adan og Neto.

Som A Bola påpeger vil Morten Hjulmand i første omgang være en del af anførergruppen med Sebastian Coates og Goncalo Inacio, men begge ventes at forlade Sporting CP næste år, og så er vejen banet for, at klubben kan udpege danskeren som kaptajn.

Noget, cheftræner Ruben Amorim også tidligere har foreslået.

- Jeg ser Hjulmand som en anfører, fordi han har den personlighed, selvom han er meget ung, sagde Sporting-bossen i november.

Foto: Alamy

- Han er blevet meget indflydelsesrig
Hos journalist Marco Goncalves, der dækker portugisisk fodbold for avisen O Jogo, er der heller ikke tvivl om, at Morten Hjulmand ville være et godt valg som anfører.

- Han har præsteret virkelig godt. Siden starten af sæsonen er han blevet meget indflydelsesrig på holdet. Ikke alene vinder han bolden tilbage meget og stopper modstanderens angreb, men han er en vigtig faktor i det offensive spil, fordi spillet går gennem ham. Han scorer endda vigtige mål!

- Jeg vil sige, at Viktor Gyokeres (angriber fra Sheffield Wednesday, red.) var sæsonens transfer for Sporting, men Morten har været meget vigtig. Han giver noget ekstra til Sportings trup. Og ja, han er en leder. Vi ser det på banen, men også når han taler til pressen med nogle vigtige beskeder om, hvad holdet skal gøre. Jeg synes, det er naturligt, at han kan være kaptajn i fremtiden, siger Marco Goncalves til Tipsbladet.

Det afhænger dog af, om Hjulmand bliver der så længe.

Der har været rygter om interesse for den danske profil, så en transfer kunne forekomme. Det virker dog mere sandsynligt, at andre profiler sælges først, lyder det.

- Måske med den sæson, han havde, kunne nogle klubber være interesserede i ham, men jeg forestiller mig, at Sporting ville lave nogle andre transfers, da Gyokeres og Diomande for eksempel er to af de mest eftersøgte spillere, så jeg forestiller mig, at han kan blive nu, siger Marco Goncalves. 

Morten Hjulmand, 24 år, kom til Sporting CP fra Lecce før den her sæson, og hans aftale i den portugisiske mesterklub løber indtil sommeren 2028.