Foto: Sparta Prag
Generelle

Dansk stopper tordner mod et gennembrud

Den danske stopper Asger Sørensen gør det rigtig godt i det tjekkiske.

Artiklen er fra Tipsbladets avis fredag den 20. januar

Brian Priskes entré på Letná har været katalysator for et decideret dansk stormløb på Prag, der er anderledes standhaftigt end de flygtige vinterferie-indtog fra ølgale danske gymnasieelever.

Lars Friis og Christian Clarup i trænerteamet og i sommer fik den tidligere AGF’er Casper Højer Nielsen selskab af Asger Sørensen.

Efter et langt tilløb står forsvareren midt i sit internationale gennembrud.

Asger Sørensen bliver fra flere sider udpeget som den store åbenbaring hos Sparta Prag i denne sæson, hvor han binder defensiven sammen og samtidig er målfarlig på dødbolde.

Ni år efter han forlod FC Midtjylland, ser det omsider ud til at lykkes, og det hjælper, at der står en landsmand på sidelinjen.

”Det har været godt at få en dansk træner igen. Både den måde, træningen er, og hvordan holdkemien bliver bygget op på. Det er virkelig meget dansk.”

”Jeg tror også, at tjekkerne er blevet glade for det. De er lidt hen mod tyske mentalitet, hvor man ikke snakker med trænerne så meget. ”Priske får alle med. Det, synes jeg, har været rigtig godt,” siger Asger Sørensen, der var en del af U21-landsholdets trup ved EM i Italien i 2019.

”De tjekkiske og de slovakiske spillere har ikke været vant til, at træneren går ind og joker lidt, eller snakker privat med dem, og omfavner dem. At få alle med og snakke med dem om alle mulige ting, det tror jeg ikke, de har været vant til,” siger Asger Sørensen og omtaler et mere struktureret træningsmiljø end vanligt i Tjekkiet.

Asger Sørensen blev allerede som 16-årig hentet til Red Bull Salzburg. Skader ødelagde en stor del af opholdet der, men siden har han skabt sig et navn i 2. Bundesliga hos både Jahn Regensburg og FC Nürnberg.

I Sparta Prag har han som 26-årig fået karrierens første mulighed for at snuse til medaljer, og det er en øjenåbner, selv om drømmen stadig er at nå Bundesligaen

”Nu gik jeg ind i mit sjette år i 2. Bundesliga, så jeg følte, at jeg havde brug for en ny udfordring. Der så jeg en supergod mulighed for at spille med i toppen af den her liga,” siger Asger Sørensen, der længe har været på radaren i Sparta Prag.

”Jeg hørte fra klubbens headscout, Jiri Rosický, at de havde fulgt mig i tre-fire år, men de trænere, der var her, så ikke lige det perfekte match. Nu passede det med Brian Priske,” konstaterer danskeren, der er overbevist om, at Sparta kan overhale de to rivaler i toppen.

”Selv om der er jo lang vej op, skal vi jo møde Plzen og Slavia to gange mere. Målet er helt klart at hente de syv point. Det er det, vi hele tiden snakker om.”