Video : Tipsbladet
Generelle

Dansk træner solgt til England: Det er lidt unikt

Henrik Jensen er blevet købt af Burnley, og han fortæller til Tipsbladet, at assistentjobbet i Championship-klubben er stort for ham. Burnley var meget opsat på at få ham til klubben, siger danskeren.

En stor drøm er gået i opfydelse.

Så kort kan det siges om Henrik Jensens nye trænereventyr.

Danskeren er nemlig blevet købt af den tidligere Premier League-klub Burnley, hvor han skal agere assistent.

Jensen kommer til klubben fra svenske Kalmar FF.

Det er lidt unikt af Burnley, at de har valgt at få mine kompetencer ind.

Henrik Jensen
Ny Burnley-assistent

Den tidligere FC Midtjylland-træner fortæller i dette længere interview med Tipsbladet om det store job, og han har svært ved at få armene ned.

- For mig er det utrolig stimulerende, og jeg glæder mig til at komme i gang. Det har været en ambition og et mål for mig, siden jeg startede med at være træner, at jeg skulle komme til England og være træner, siger Henrik Jensen til Tipsbladet.

Er hele processen gået stærkt?

- Jeg fik en kontakt til Burnley, og derfra har vi talt. Vi har lavet nogle interviews selvfølgelig. De har lavet en god proces omkring det. De har taget referencer og scoutet på, hvordan jeg er som træner.

- De har været meget grundige og har lavet et godt forarbejde. De ville virkelig gerne have mig ind til rollen som assistent, så det har også været stimulerende at mærke deres energi, selvom de ikke har en cheftræner på plads.

For ganske få dage var Henrik Jensen cheftræner i Kalmar, der er midten af sæsonen i Allsvenskan, og nu kan han pludselig kalde sig Burnley-assistent.

Nordjyden har dog begge ben solidt plantet på jorden.

- Der er sket meget, og man har skullet forholde sig til mange ting. Der har også været en masse praktik med at flytte. Jeg kommer jo helt oppe fra Nordjylland i Pandrup, så jeg synes, at jeg har forsøgt at forholde mig okay roligt med det hele.

- Jeg har en utrolig god følelse i maven, og jeg glæder mig til at komme i gang på mandag.

39-årige Jensen har store ambitioner på holdets vegne.

- Det har været en drøm. Det er jo fodboldens moderland. Man vokser op med engelsk fodbold, så det har altid været en drøm. Jeg ved godt, at det ikke er en særligt realistisk drøm for mange.

- At det er blevet en mulighed for mig er bare fantastisk. Det er utrolig stimulerende at lære Championship at kende. Det helt store mål er komme direkte tilbage i Premier League, så det skal vi arbejde henimod. Det skal lægges en masse hårdt arbejde, men det er målet.

Den nu tidligere Premier League-klub står i en lidt speciel situation, da Burnley faktisk ikke har en cheftræner.

- Det er lidt unikt af Burnley, at de har valgt at få mine kompetencer ind. Det har været vigtigt for dem. Det viser den her 'commitment' med, at de gerne ville have mig ind. Det var fedt at mærke, og det bliver spændende, hvem der bliver cheftræner.

Bliver det ikke specielt at gå fra cheftræner til assistent?

Det har jeg også tænkt over. Jeg har jo været assistent før, så jeg ved, hvad rollen indebærer, men der er nogle ting, der er anderledes.

- Jeg glæder mig bare til at komme i gang med fodboldspillet og hjælpe Burnley, så meget som jeg kan. Det bliver en stor og fed oplevelse. Jeg er sikker på, at jeg bliver en endnu bedre træner.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Alamy

God oplevelse i Kalmar
Danskeren har nu sagt farvel til svensk fodbold, og han kigger tilbage på en lærerig tid i Kalmar. Jensen kom til Kalmar fra FC Midtjylland i sommeren 2022.

- Jeg har haft en fantastisk god tid i Kalmar. Det har været en vild god oplevelse. Vi blev sekser i den første sæson og leverede stærke præstationer. Vi leverede et af de største salg i klubbens historie med Mileta Rajovic til Watford. Vi spillede i kvalikationen til Europa, så jeg har haft mange gode oplevelser i Kalmar.

- Det var bare så unik en mulighed, at jeg ikke kunne sige nej til det. Der har også været en god dialog mellem Kalmar og Burnley, og Kalmar har også fået en rigtig god kompensation for, at jeg skulle herovre. Det blev både en god case for Kalmar og Burnley, siger Henrik Jensen til Tipsbladet.

Tidligere i juni kørte svenske FotbollDirekt en historie om, at der havde været krisemøde i klubben, og spillerne krævede Henrik Jensen fyret. Tipsbladet har spurgt Jensen om historien. Han kalder den useriøs og har ingen yderligere kommentarer.

Jensen har skrevet under på en treårig kontrakt med Burnley.